CSM l-a avizat pe Voineag pentru șefia DNA, în ciuda controverselor

CSM l-a avizat pe Voineag pentru șefia DNA, în ciuda controverselor

Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil marți propunerea ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror șef al DNA pe Marius Voineag.

Au fost 5 voturi pentru și unul împotrivă. Acum decizia este a președintelui Klaus Iohannis.

Marius Voineag a picat, cu prestație foarte slabă, evaluarea în fața comisiei de interviu de la Ministerul Justiției. Doar secretarul de stat în MJ Cătălin Șerban a considerat că trebuie propus pentru șefia DNA, dar totuși ministru Predoiu și-a asumat propunerea, cu ignorarea recomandării comisiei de interviu.

ADVERTISING

La solicitarea Spotmedia.ro, ministrul a explicat că „niciun criteriu folosit în alegerea propunerilor nu trebuie absolutizat, deci nici criteriul prestației la interviu”, așa că alegerea între candidaturi s-a făcut „în condițiile compatibilității dintre candidat și nivelul de exigență impus de funcție”.

Potrivit informațiilor prezentate de Ioana Ene Dogioiu în ultimele săptămâni, există mai multe controverse în ce-l privește pe Voineag.

Întâi, el s-a lăudat că este noul șef al DNA încă de dinainte să aibă loc concursul. Apoi, este un personaj cheie în blocarea analizării tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, după ce a fost acuzat de plagiat.

ADVERTISING

E de menționat și că în declarația de avere spune că a încasat dar de botez de jumătate de milion de lei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇