Reacția lui Iohannis la oamenii propuși de Predoiu pentru șefia Parchetelor

Reacția lui Iohannis la oamenii propuși de Predoiu pentru șefia Parchetelor

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că nu se pune problema să evaluăm dacă trebuie schimbate conducerile DNA, PîCCJ şi DIICOT.

Şeful statului apreciază că ministrul Justiţiei a decis din timp să facă propunerile pentru procurorii șefi ai celor trei parchete.

„Urmează pasul de la CSM (audiere şi aviz - n.red.), după care propunerile vor ajunge, dacă sunt agreate de CSM desigur, la mine şi voi lua o decizie corespunzătoare”, a precizat Klaus Iohannis.

„Legat de anunţul ministrului Justiţiei de azi este un pas important într-o direcţie pe care cu toţii ne-o dorim bună. E vorba de scoaterea la concurs a conducerii DNA, DIICOT şi Parchet, la termen. S-au organizat interviurile la minister şi urmează pasul de la CSM, după care propunerile vor ajunge, dacă sunt agreate de CSM desigur, la mine şi voi lua o decizie corespunzătoare.

ADVERTISING

Nu cred că se pune problema să evaluăm dacă trebuia schimbat sau nu. Apreciez însă că Ministerul Justiţiei a lucrat foarte corect, anunţând din timp aceste concursuri şi ţinându-se de agenda stabilită. E un lucru important pentru noi toţi”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat luni la Luxemburg dacă e cazul să fie schimbate conducerile DNA, DIICOT.

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a anunţat luni propunerile pentru funcţiile de procuror general şi de procuror şef al DNA, acestea fiind Alex Florin Florenţa şi, respectiv, Marius Ionuţ Voineag. Propunerea pentru funcţia de procuror şef al DIICOT va fi anunţată în perioada următoare, după finalizarea analizei candidaturilor. Decizia finală urmează să fie luată de preşedinte.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇