Predoiu anunță ce șefi propune la DNA și Parchetul General

Predoiu anunță ce șefi propune la DNA și Parchetul General

Alex Florin Florenţa este propunerea Ministerului Justiției pentru funcția de procuror general, iar Marius Ionuț Voineag pentru funcţia de procuror-şef al DNA.

Ministerul precizează într-un comunicat că în analiza candidaturilor și formularea propunerilor au fost luate în considerare „multiple date și documente aflate la dosarul fiecărei candidaturi, precum și calitățile și cunoștințele demonstrate în fiecare interviu, pe baza unor criterii combinate care țin atât de cariera, experiența, expertiza, calitățile și caracteristicile profesionale, manageriale și psihologice personale ale candidaților, nevoile de perspectivă ale instituțiilor pentru care s-a candidat, precum și proiecțiile de funcționare eficientă a acestora în cadrul Ministerului Public”.

ADVERTISING

Propunerile motivate ale ministrului Justiţiei vor fi înaintate Secţiei pentru procurori a CSM, în vederea emiterii avizului consultativ motivat al acesteia.

La proba interviului pentru funcţia de procuror general au participat actualul şef al Parchetului General, Gabriela Scutea, şi Alex Florin Florenţa, de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Pentru funcţia de procuror-şef al DNA au participat la interviu actualul şef al Direcţiei, Crin Bologa, şi Marius Ionuţ Voineag, ce provine, ca și Florența, tot de la DIICOT.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În cadrul interviului, fostul procuror șef Crin Bologa a reluat în linii mari datele din bilanțul pe 2022 și a prezentat un proiect de relansare, după reconstrucția unei instituții pe care a reușit să o stabilizeze după atacurile sălbatice ale politicului și CCR.

Interviul domnului procuror Crin Nicu Bologa

𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐢𝐮𝐥 𝐝𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐮𝐫𝐨𝐫 𝐂𝐫𝐢𝐧 𝐍𝐢𝐜𝐮 𝐁𝐨𝐥𝐨𝐠𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐝𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐞 𝐢̂𝐧 𝐯𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐮𝐥𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐜𝐚̆𝐭𝐫𝐞 𝐏𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢 𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐮𝐧𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐧𝐮𝐦𝐢𝐫𝐞 𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐮𝐫𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬̦𝐞𝐟 𝐃𝐍𝐀#MinisterulJustiției #DNA #CătălinPredoiu #CrinNicuBologa

Publicată de Ministerul Justiției pe Marţi, 21 februarie 2023

După cum remarca Ioana Ene Dogioiu săptămâna trecută, la Marius Ionuț Voineag, „poate cel mai edificator a fost finalul interviului, mai precis întrebarea psihologului din comisie despre resortul intern, motivul, nevoia care l-au împins să scrie proiectul. În ce constă, până la urmă, nevoia de schimbare la DNA, cât timp în același proiect dl Voineag scrie și ce vrea să facă, și de ce nu poate să facă ce ar vrea? Dl Voineag nu a fost în stare să dea un răspuns coerent (minutul 1:20:21)”.

𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐢𝐮𝐥 𝐝𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐮𝐫𝐨𝐫 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐮𝐬 𝐈𝐨𝐧𝐮𝐭̦ 𝐕𝐨𝐢𝐧𝐞𝐚𝐠 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐝𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐞 𝐢̂𝐧 𝐯𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐮𝐥𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐜𝐚̆𝐭𝐫𝐞 𝐏𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢 𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐮𝐧𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐧𝐮𝐦𝐢𝐫𝐞 𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐮𝐫𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬̦𝐞𝐟 𝐃𝐍𝐀

Publicată de Ministerul Justiției pe Marţi, 21 februarie 2023

ADVERTISING

În ceea ce priveşte funcţia de procuror-şef al DIICOT, proba de interviu este programată în intervalul 24-27 februarie. La interviuri participă Ioana Bogdana Albani, Alina Albu şi Oana-Daniela Pâţu, toţi procurori în cadrul instituţiei. În acest caz, Ministerul Justiţiei va publica rezultatele selecţiei la 1 martie 2023.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇