Dan Diaconescu scapă de arest

Dan Diaconescu scapă de arest

Dan Diaconescu scapă de arestul la domiciliu şi va fi anchetat sub control judiciar.

Decizia definitivă a fost luată joi de Tribunalul Constanţa. Nici la intrare şi nici la ieşirea de la tribunal, Dan Diaconescu nu a făcut declaraţii.

Avocatul său, Alexandru Morărescu, a spus însă că stenogramele care circulă în spaţiul public nu sunt adevărate.

Pe masa instanţei au fost azi două contestaţii. Judecătorii au acceptat contestaţia lui Dan Diaconescu la arestul la domiciliu, decis de Judecătoria Constanţa. Instanţa a respins contestaţia procurorilor care cereau ca Dan Diaconescu să fie chiar arestat preventiv.

ADVERTISING

Măsura controlului judiciar a fost dispusă pentru o perioadă de 60 de zile, până pe 11 iunie 2023.

DD este cercetat pentru săvârşirea în stare de recidivă postexecutorie a infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată, precum şi a infracţiunii de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa susţine că Dan Diaconescu a întreţinut raporturi sexuale cu două surori gemene minore contra unor sume de 300 – 400 de lei, iar faptele ar fi avut loc în Olimp, Constanţa şi Bucureşti. Ulterior, DD a fost şantajat de fete cu imagini compromiţătoare.

ADVERTISING

Procurorii au aflat despre faptele petrecute în 2020-2021 abia acum. În 15 martie, cu ocazia unei percheziţii informatice asupra unui telefon mobil, într-o altă cauză penală, au fost extrase mai multe fişiere audio-video din conţinutul cărora au rezultat indicii cu privire la comiterea unor alte infracţiuni. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇