Predoiu trece peste avizul negativ al CSM și merge la Iohannis cu Alina Albu

Predoiu trece peste avizul negativ al CSM și merge la Iohannis cu Alina Albu

Cătălin Predoiu nu ţine cont de avizul negativ al CSM şi trimite la Cotroceni propunerea pentru şefia DIICOT – procurorul Alina Albu.

Ministerul Justiției a transmis Spotmedia.ro că ministrul Cătălin Predoiu a trimis președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire în funcția de procuror șef al DIICOT.

"Propunerea a fost efectuată în conformitate cu Legea nr.304/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, după parcurgerea procedurii legale prevăzute de aceasta, în fața Ministerului Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru procurori și din nou la Ministerul Justiției", a precizat sursa citată.

ADVERTISING

Amintim că Alina Albu a primit aviz negativ din partea membrilor Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Au fost 1 vot da, 5 voturi nu.

Ulterior votului din CSM, la MJ a existat o reaudiere a Alinei Albu, aşa cum prevede legea.

Avizul CSM este însă unul consultativ.

Precizăm şi că preşedinte al Secţiei de procurori din CSM este Daniel Horodniceanu (fost şef DIICOT), care a obţinut acest post având-o drept contracandidat pe Alina Albu.

Cazul Caracal

Alina Albu activează în cadrul DIICOT, fiind la un moment dat procuror şef al Serviciului de combatere a criminalităţii organizate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Printre dosarele instrumentate de Alina Albu se află şi cel privind crima de la Caracal, ea fiind cea care a amendat-o pe Monica Melencu, mama Luizei, fata de 18 ani ucisă de Gheorghe Dincă.

De altfel, în timpul interviului de la CSM, care a durat aproape trei ore, ea a fost întrebată, la un moment dat, dacă are vreun regret în legătură cu amendarea mamei Luizei, după ce femeia a refuzat să i se preleveze probe biologice în vederea efectuării unei expertize ADN în SUA.

"Dacă mă întrebaţi de remuşcări, în cariera mea nu am avut momente în care să am remuşcări, pentru că aş fi creat vreun disconfort cuiva. Am încercat în fel şi chip ca acea probă să poată fi administrată. Am început cu cele mai soft şi cele mai bune metode de a colabora şi interacţiona cu persoanele respective. Nu am avut niciodată intenţia de a face rău, ci din contră, să iasă adevărul la lumină", a explicat Alina Albu, citată de Agerpres.

ADVERTISING

Noii şefi de la Parchete

Alina Albu a fost propusă de ministrul Cătălin Predoiu pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism la data de 1 martie, ea reuşind să câştige concursul în faţa altor două candidate de la DIICOT - Ioana Bogdana Albani şi Oana-Daniela Pâţu.

Procurorii propuşi de Predoiu pentru şefia DNA şi a Parchetului General au trecut lejer de interviul CSM şi au obţinut avizul pozitiv al Secţiei. Ulterior, au fost numiţi deja în funcţie de Klaus Iohannis.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇