Predoiu a anunțat pe cine propune șef la DIICOT

Predoiu a anunțat pe cine propune șef la DIICOT

Ministerul Justiției a anunțat că o propune pe Alina Albu pentru funcția de procuror-șef al DIICOT.

Alina Albu deține la acest moment interimatul Serviciului de combatere a criminalității organizate din cadrul secției cu același nume a DIICOT. Ea lucrează în domeniul combaterii criminalității organizate din 2003.

Propunerea va fi înaintată tot astăzi CSM, pentru avizare, a mai precizat Ministerul Justiției. Astfel au fost trimise toate cele trei propuneri pentru conducerea principalelor instituții din justiție.

ADVERTISING

Amintim că Alex Florin Florenţa este propunerea lui Cătălin Predoiu pentru funcția de procuror general, iar Marius Ionuț Voineag pentru funcţia de procuror-şef al DNA. Ambii au istoric ca procurori în cadrul DIICOT.

Dacă Florența are o carte de vizită bună și este apreciat în sistem ca un bun profesionist, propunerea lui Voineag pentru a conduce DNA este cel puțin controversată.

Potrivit unor documente prezentate exclusiv de Spotmedia.ro, dl Voineag a fost cel care a ales procurorul căruia i-a atribuit instrumentarea dosarului în cazul acuzațiilor de plagiat la adresa premierului Nicolae Ciucă. Amintim că procurorul a dispus rapid ridicarea documentelor oficiale de la Universitatea de Apărare și de la CNATDCU.

ADVERTISING

Astfel, deschiderea dosarului, sub conducerea dlui Voineag, urmată de ridicarea documentelor oficiale a făcut, așadar, imposibilă orice investigație academică în privința suspiciunii de plagiat care se bazează tocmai pe documentele oficiale ale speței și în cele din urmă cazul a fost clasat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇