Guvernul a delegat mai mulți procurori pe lângă Parchetul European: E numărul agreat împreună cu Laura Codruţa Kovesi

Guvernul a delegat mai mulți procurori pe lângă Parchetul European: E numărul agreat împreună cu Laura Codruţa Kovesi

Guvernul a aprobat în ședința de joi noapte un proiect de lege ce prevede suplimentarea numărului de procurori români delegaţi la Parchetul European (EPPO), precum și instituirea cadrului de colaborare cu instituția UE.

Astfel, de la 10 procurori, cât alocase inițial România, numărul a fost suplimentat la 15. Totodată, au fost alocați 5 ofițeri și agenți de poliție judiciară, 8 posturi de specialiști și 5 de grefieri.

ADVERTISING

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă, a insistat în conferința de presă de vineri că este numărul agreat cu Laura Codruța Kovesi, fosta șefa a DNA care acum conduce EPPO.

Amintim că Ministerul Justiției a fost criticat pentru că a propus inițial doar 10 procurori delegați, ceea ce situa țara noastră pe locul 5 printre statele membre.

"Guvernul a adoptat un proiect de lege foarte important pentru colaborarea cu Parchetul European şi după desemnarea unui număr de 15 procurori delegaţi care vor activa în cadrul Parchetului European, un număr agreat împreună cu procurorul european Laura Codruţa Kovesi, un număr de 15 procurori delegaţi, Guvernul a aprobat un proiect de lege pentru instituirea cadrului de colaborare cu Parchetul European în ceea ce priveşte structurile de suport pentru desfăşurarea acestor activităţi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Practic, cei 15 procurori delegaţi la Parchetul European din partea României vor beneficia de o structură suport pentru desfăşurarea activităţilor formată din 5 posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară, 8 posturi de specialişti şi 5 posturi de grefieri", a precizat Ionel Dancă, vineri, la Palatul Victoria.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇