Cum fac bulgarii ca să nu ne mai lovim de kilometri de camioane, în vama de la Ruse-Giurgiu

Cum fac bulgarii ca să nu ne mai lovim de kilometri de camioane, în vama de la Ruse-Giurgiu

În ultima vreme, turiştii care vor să iasă din Bulgaria pe la Ruse s-au confruntat cu blocaje de ore întregi cauzate de TIR-uri. Coada pe centura Ruse este câteodată şi de kilometri întregi şi nimeni nu se mişcă cu orele.

Pentru a rezolva problema, autorităţile bulgare anunţă nişte măsuri.

Camioanele sunt oprite în parcări în toată ţara şi li se permite să pornească în etape, pentru a preveni cozile în jurul localităţilor Ruse şi Vidin.

A existat o creştere excepţională a traficului de camioane grele pe drumurile bulgare, de aproximativ 20% pe an, în special între punctul de control al frontierei Kapitan Andreevo şi punctele de trecere a frontierei din nord, le-a spus miercuri jurnaliştilor ministrul interimar de Interne, Ivan Demerdjiev, citat de BTA.

"Nu suntem siguri că acest trafic intens e provocat doar de războiul din Ucraina", a adăugat el.

Soluţia de durată ar trebui să acopere toate tronsoanele de drum de la Kapital Andreevo până la graniţa de nord, la Ruse şi Vidin.

ADVERTISING

Camioanele vor fi oprite acum la Svilengrad (în sudul Bulgariei), în timp ce până acum trebuiau să aştepte doar în parcări din nordul Bulgariei. "Vom acoperi întreaga rută de la Svilengrad până la graniţa de nord", a promis ministrul de Interne.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇