Autobuzele electrice din Veneția au fost trase pe dreapta, după încă un grav accident (Foto & Video)

Autobuzele electrice din Veneția au fost trase pe dreapta, după încă un grav accident (Foto & Video)

Primarul Veneției a dispus suspendarea circulației autobuzelor electrice în urma unui accident soldat cu 15 răniți. Este al doilea incident după tragedia de acum două săptămâni, soldată cu 21 de morți.

Luigi Brugnaro, primarul Veneției, a dispus scoaterea imediată din circulație a autobuzelor electrice operate de serviciul local de transport în comun La Linea, după două accidente în care au fost implicate aceste vehicule.

Un autobuz electric s-a ciocnit de o clădire, sâmbătă seară, în Mestre, un orăşel lângă Veneția, iar 15 călători au fost răniți, după ce șoferul a pierdut controlul direcției, iar vehiculul a ratat încadrarea într-o curbă, oprindu-se în stâlpul unui imobil de locuit. Potrivit Rai News, șoferul le-ar fi declarat echipelor de intervenție că s-a simțit brusc rău.

Pasagerii și șoferul nu au necesitat internarea în spital, însă evenimentul a alertat municipalitatea din Veneția după tragicul accident din 3 octombrie, când un autobuz electric a căzut de pe un pod pe o cale ferată și a luat foc. 20 de turiști și șoferul au murit atunci, relatează Sky News.

După accidentul fatal, ministrul italian al Transporturilor a pus sub semnul întrebării eficiența tehnologiei autobuzelor precum cele folosite de La Linea, adăugând că pierderile umane suferite ar trebuie să fie "un motiv de reflecție".

❌❌❌VENEZIA-MESTRE, BUS DEL TRASPORTO URBANO FINISCE CONTRO UN PILASTRO: 14 FERITI Alle 21:10 di oggi i Vigili del...

Publicată de Luca Zaia pe Sâmbătă, 14 octombrie 2023

Primarul Veneției a declarat inițial că tragedia, pe care a descris-o ca fiind "o scenă apocaliptică", nu l-a făcut să regândească planul municipalității de extindere a flotei de autobuze electrice. Însă Luigi Brugnaro și-a anunțat duminică pe X, fosta Twitter, schimbarea de optică : "Ieri seară, al doilea accident în care a fost implicat un vehicul La Linea, un autobuz electric. Fiind de același tip cu cel implicat în accidentul de pe pasaj din 3 octombrie, s-a decis suspendarea serviciului tuturor autobuzelor electrice ale acestei companii pentru efectuarea unei anchete adecvate."

ADVERTISING

"Între timp, gândurile mele se îndreaptă către cei răniți, între care, din fericire, nimeni nu se află într-o situație serioasă. Autoritățile competente vor desluși motivul acestui accident care nu a avut consecințe serioase asupra oamenilor", a adăugat edilul.

Primarul crede că suspendarea pare acum "absolut necesară".

Înainte de al doilea accident, Brugnaro a spus că tragedia din 3 octombrie nu are nicio legătură cu faptul că autobuzul era electric, deși din primele cercetări ale pompierilor a rezultat că bateriile autobuzului au luat foc şi au complicat intervenția.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇