Zeci de morți la Mestre, lângă Veneția, după ce un autobuz plin cu turiști a căzut de pe o pasarelă și a luat foc. UPDATE Primele informații despre naționalitatea victimelor (Foto & Video)

Zeci de morți la Mestre, lângă Veneția, după ce un autobuz plin cu turiști a căzut de pe o pasarelă și a luat foc. <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Primele informații despre naționalitatea victimelor (Foto & Video)

21 de persoane au murit – inclusiv 2 copii – , alte 15 sunt rănite după ce un autobuz plin cu pasageri a căzut marţi seara de pe o pasarelă peste calea ferată şi a luat foc, la Mestre, în apropiere de Veneţia.

Inițial primarul Veneției a spus că ar fi fost vorba de navetiști care se întorceau acasă de la muncă, însă ulterior prefectul regiunii Veneto a declarat că este vorba de turiști est-europeni.

Se pare că autocarul fusese închiriat pentru oaspeţi de către un camping din Marghera. Era un autocar aparţinând companiei „La Linea", care asigură în mod normal legătura între camping şi Veneţia, potrivit tg24.sky.it.

ADVERTISING

„Este o tragedie de proporţii uriaşe: bilanţul provizoriu vorbeşte de cel puţin 21 de victime şi peste 20 de persoane internate în spitalele din Veneto, multe dintre ele în stare foarte gravă. Din păcate, în accident au fost implicaţi şi câţiva minori", a declarat marți noapte prefectul regiunii Veneto, Luca Zaia. Ulterior, el a revenit spre dimineață anunțând că bilanțul final este de 21 de morți și 15 răniți, din care 5 sunt în stare gravă.

El a mai spus că victimele sunt de diferite naţionalităţi, nu doar italieni. Potrivit tgcom24, la bordul autocarului se afla un grup de turişti est-europeni care se întorceau la Marghera după ce fuseseră în Veneţia.

ADVERTISING

UPDATE - La Stampa scrie miercuri dimineață că printre morți se află trei ucraineni, un croat, un german şi un francez. Din bilanțul negru fac parte și cel puțin doi copii, precum şi şoferul autocarului. Și printre răniți se află un copil, o fetiță de 10 ani care a fost internată în stare gravă la spitalul din Padova.

Șeful poliției municipale a Veneției, Marco Agostini, a spus că nu există urme de frânare.

„Autobuzul, un vehicul electric, a rupt gardul de protecție și a ajuns pe calea ferată, luând foc la impactul cu solul. Avem o ipoteză că șoferul s-a simțit rău, dar trebuie verificate și altele”, a spus Agnostini.

ADVERTISING

Șoferul era italian, se numea Alberto Rizzotto și avea 40 de ani.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat marți seară, cu puțin înainte de miezul nopții, că deocamdată nu există informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victime și la nivelul misiunii diplomatice nu a fost înregistrată nicio solicitare de asistență consulară: „Reprezentaţii oficiului consular menţin contactul cu autorităţile locale italiene, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară în funcţie de solicitări, conform competenţelor legale”.

Operaţiunile de identificare a cadavrelor sunt încă în curs de desfăşurare.

„O scenă apocaliptică”

Accidentul a avut loc în jurul orei 19:45, la Mestre, în provincia Veneţia, unde autobuzul a rupt gardul pasajului suprateran Rizzardi şi s-a prăbuşit peste cablurile de înaltă tensiune. Vehiculul era alimentat cu gaz natural și a luat foc.

Circulaţia pe calea ferată a fost întreruptă.

Zeci de ambulanţe, echipe de pompieri şi forţe de poliţie s-au deplasat la faţa locului. Unitatea sanitară locală 3 din Veneţia a activat protocolul pentru urgenţe majore, adică a pus în alertă toate camerele de urgenţă din zonă, cu rechemarea personalului la muncă.

„O scenă apocaliptică", a descris primarului Veneţiei, Luigi Brugnaro, ce a găsit la fața locului.

Premierul italian Giorgia Meloni şi-a exprimat imediat „profundele condoleanţe: „Sunt în contact cu primarul Luigi Brugnaro şi cu ministrul (transporturilor) Matteo Salvini pentru a urmări ştirile despre această tragedie".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇