Cel puțin 46 de morți și zeci de răniți după ce un bloc de 13 etaje din Taiwan a luat foc (Video)

Cel puțin 46 de morți și zeci de răniți după ce un bloc de 13 etaje din Taiwan a luat foc (Video)

Cel puțin 46 de persoane au murit și zeci sunt grav rănite după ce un incendiu a izbucnit la un bloc de 13 etaje din orașul Kaohsiung, în sudul Taiwanului.

Imobilul avea atât destinație rezidențială, cât și comercială. Focul a izbucnit la primele ore ale dimineții, când oamenii încă dormeau. Pompierilor le-a luat mai bine de 4 ore să stingă flăcările, potrivit BBC.

79 de oameni au fost duși la spital, din care 14 sunt în stare critică. În clărirea cu 120 de apartamente locuiau și mai multe persoane în vârstă sau cu dizabilități, astfel că pompierii se tem că încă e posibil să mai fie găsite victime.

Dozens killed in building fire in China's Taiwan

Nu se știe la acest moment care e cauza izbucnirii incendiului, se crede că focarul a fost undeva între etajele 7 și 11.

ADVERTISING

Pompierii spun că operațiunea a fost îngreunată de faptul că pe casa scărilor erau puse de către rezidenți, claie peste grămadă, diverse obiecte pe care nu le mai foloseau. Astfel, au făcut apel la întreaga populație să țină spațiul degajat.

Etajele inferioare fuseseră înainte ocupate de restaurante, baruri de karaoke și săli de cinema.

Martorii din blocurile vecine spun că au auzit o bubuitură puternică și că în ultimele zile au observat sunete ciudate care veneau de la rețeaua electrică a zonei.

Live: CMG reporter at the Kaohsiung building fire rescue scene in Taiwan

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇