Autobuzele electrice din Paris, trase pe dreapta după două incendii în mai puțin de o lună

Autobuzele electrice din Paris, trase pe dreapta după două incendii în mai puțin de o lună

Cele 149 de autobuze electrice din capitala Franței vor fi retrase din circulație până la elucidarea cauzelor tehnice care au provocat două incendii în mai puţin de o lună.

Un autobuz electric a luat foc, vineri dimineață, la ora locală 8:05, pe o stradă din al XII-lea arondisment din Paris, relatează Le Monde. „Șoferul a evacuat imediat călătorii. Nicio persoană nu a fost rănită”, a anunțat regia pariziană de transport în comun (RATP).

Incendiul a degajat o coloană groasă de fum și un miros puternic de cauciuc ars. Aproximativ 30 de pompieri au intervenit pentru stingerea focului.

"Este al doilea incendiu recent la un autobuz electric din aceeași serie Bluebus 5SE a mărcii Bolloré în mai puțin de o lună, astfel că RATP a luat decizia, ca măsură de precauție, (…) de a retrage temporar din exploatare cele 149 de autobuze electrice din această serie", a explicat societatea de transport, într-un comunicat postat vineri pe Facebook.

ADVERTISING

Potrivit ziarului citat, o anchetă a fost deschisă pentru a determina cauzelor incendiului, iar mecanicul care se ocupa de întreținerea autobuzului va fi chestionat.

Pe 4 aprilie, s-a produs un alt incendiu, dintr-o cauză necunoscută, la bordul unui autobuz electric care circula pe bulevardul Saint-Germain, în al cincilea arondisment parizian. Nicio persoană nu a fost rănită, însă vehiculul a fost complet distrus.

T.D.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇