Trei mari producători auto și-au dat mâna pentru o investiţie uriaşă: O rețea pentru încărcarea camioanelor și autobuzelor electrice, în toată Europa

Trei mari producători auto și-au dat mâna pentru o investiţie uriaşă: O rețea pentru încărcarea camioanelor și autobuzelor electrice, în toată Europa

Trei mai producători auto au semnat un acord de colaborare prin care vor construi o rețea publică de stații de mare performanță pentru încărcarea camioanelor și autobuzelor electrice, în întreaga Europă.

Volvo, Daimler și Traton Group (Volkswagen) vor investi în acest scop 593 de milioane de dolari, scrie Tech Crunch.

Vor fi instalate 1.700 de puncte de încărcare în locații strategice și aproape de autostrăzi. Cei trei producători intenționează să finalizeze proiectul până la sfârșitul acestui an și să poată fi operațional anul viitor.

ADVERTISING

Proiectul este menit să ajute la îndeplinirea obiectivelor Uniunii Europene cu privire la reducerea emisiilor de carbon până în 2050.

Una dintre principalele probleme care descurajează atât persoanele fizice, cât și companiile de transport marfă pentru trecerea la vehiculele electrice este lipsa stațiilor de încărcare.

Prin construirea acestei infrastructuri, Volvo, Daimler și Traton se pot aștepta, de asemenea, să își crească propriile vânzări de camioane și autobuze electrice.

„Obiectivul comun al producătorilor de camioane din Europa este de a reduce poluarea până în 2050”, a declarat Martin Daum, CEO Daimler Truck, într-un comunicat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Cu toate acestea, este vitală construirea infrastructurii potrivite pentru a putea fi folosite camioanele electrice foarte ușor. Împreună cu Volvo Group și Traton Grup, suntem foarte încântați să realizăm această rețea de încărcare de înaltă performanță în toată Europa”, a mai spus el.

Asociația europeană a industriei auto, ACEA, a cerut până la 50.000 de puncte de încărcare de înaltă performanță până în 2030.

Volvo, Daimler și Traton vor deține acțiuni egale în proiect, dar vor continua să concureze în toate celelalte domenii.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇