Cum arată noile autobuze electrice din Târgu Mureş (Foto)

Cum arată noile autobuze electrice din Târgu Mureş (Foto)

În timp ce Capitala mai are de aşteptat până prin 2025 pentru a vedea autobuze electrice pe străzile sale, din ce în ce mai multe oraşe din ţară capătă astfel de vehicule pentru transportul în comun.

La începutul săptămânii, a sosit primul autobuz electric la Târgu Mureş.

"Ieri a sosit primul autobuz electric, după ce, la finalul săptămânii trecute, au fost livrate stațiile de încărcare. Celelalte autobuze vor sosi în curând", scrie pe Facebook primarul Soós Zoltá.

Autobuzul va intra în teste de îndată ce se va realiza instalația de încărcare, iar în acest an urmează să vină alte 31 de astfel de vehicule.

ADVERTISING

"Aşteptăm ca săptămâna viitoare să mai vină trei sau patru, însă depinde de fabricant câte autobuze poate să livreze în fiecare săptămână. Nu ştiu dacă va livra în fiecare săptămână, dar până în noiembrie trebuie să fie livrate aproape toate cele 32 de autobuze", a anunțat viceprimarul Portik Vilmos, citat de Agerpres.

Iată cum arată noile autobuze:

image
image-1
Foto: Facebook/Soós Zoltán

Autobuzele electrice și stațiile de încărcare sunt achiziționate de Ministerul Dezvoltării cu fonduri europene. Tot aşa se vor cumpăra alte zeci de autobuze electrice care vor ajunge în Alexandria, Brăila, Constanţa, Drobeta-Turnu Severin, Focşani, Lugoj şi Slobozia. Dar şi la Iaşi, Tulcea şi Neamţ.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇