STB a trimis controlori „sub acoperire”, în autobuze și tramvaie. Cum îi recunoașteți

STB a trimis controlori „sub acoperire”, în autobuze și tramvaie. Cum îi recunoașteți

Societatea de Transport București (STB) SA a anunțat că trimite pe traseu controlori care nu poartă veste albastre distinctive, pe care e scris cu alb „control”.

„Scopul acestei acțiuni este de a determina toți călătorii să circule cu titlu de călătorie valabil și de a elimina situațiile în care aceștia achitau călătoria doar la vederea vestelor de control”, a transmis STB, prin intermediul unei postări pe Facebook.

În același mesaj STB SA a menționat, în clar, și care sunt semnele care îi deosebesc pe controlorii STB „incognito” de eventuali șarlatani care ar putea încerca să vă ia banii.

ADVERTISING

Astfel, echipele de supracontrol au obligația să prezinte călătorilor următoarele documente:

- legitimația de control, ce conține poza și datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume și numărul de serviciu), iar pe verso delegația de control, care reprezintă împuternicirea angajatului STB SA de a efectua verificarea titlurilor de călătorie;

- cardul de operator cu aplicație de control activă (denumit card de identitate), ce conține, de asemenea, poza și datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume și numărul de serviciu), prin intermediul căruia controlorii legitimații călătorie se autentifică și trec validatoarele în stare de control. Acest card nu poate fi clonat și se află în posesia angajaților doar în timpul programului de lucru;

ADVERTISING

- echipamentul de control pe care este instalată aplicația de verificare a cardurilor de călătorie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇