Protecția Consumatorului a scos de pe traseu peste 80 de autobuze și tramvaie de la STB. Reacția neașteptată a lui Nicușor Dan

Protecția Consumatorului a scos de pe traseu peste 80 de autobuze și tramvaie de la STB. Reacția neașteptată a lui Nicușor Dan

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a oprit din circulație peste 80 de autobuze, troleibuze și tramvaie, pe mai multe trasee din București. Și spune că nu le va permite să reia transportul de călători până când nu vor fi reparate și curățate.

ANPC a anunțat că inspectorii săi au controlat 514 autobuze, 75 de troleibuze și 176 de tramvaie, în cursul dimineții de luni, 9 mai.

Iar în urma controlelor, inspectorii au interzis ieșirea pe traseu pentru: 61 de autobuze, 18 tramvaie și 4 troleibuze.

Principalele probleme identificare de inspectorii ANPC au fost:

  • mizeria din autobuze, troleibuze și tramvaie (resturi alimentare, praf în strat grosier, rugină în exces, geamuri neigienizate, sistem de ventilare plin de praf)
  • linoleum dezlipit și șuruburi slăbite - defecte pe care salaiații STB au încercat să le remedieze în timpul controlului
  • lumini care nu funcționau în mașini și tramvaie
  • 85 de tramvaie nu au rampă pentru persoane cu dizabilități
  • uzură excesivă a vehiculelor - tapițerie ruptă, geamuri sparte, podele înfundate etc
  • folosirea de materiale insalubre pentru igienizare
  • depoul de tramvaie de la Victoria - unde tramvaiele se spală în aer liber - este mizer și deteriorat.
jeg-in-tramvai-2

De asemenea, din imaginile surprinse de ANPC reiese că unele mijloace de transport circulau cu cauciucuri foarte uzate, roase și cu urme de tăieturi.

Nu e foarte clar, la acest moment, ce efect au avut măsurile luate de ANPC în trafic. Într-un interviu acordat spotmedia.ro la jumătatea lunii martie, directorul general al STB, Adrian Criț, a precizat că societatea scoate pe traseu zilnic în jur de 295 de tramvaie, 1.200 de autobuze și puțin peste 180 de troleibuze.

ADVERTISING

Cum se circulă luni, pe 9 mai, când 80 de mijloace de transport n-au mai ieșit pe traseu, rămâne să aflăm.

spotmedia.ro a solicitat un punct de vedere din partea conducerii STB.

Ce spunea viceprimarul PNL al Capitalei, Stelian Bujduveanu, după precedentul control al ANPC

De asemenea, i-am solicitat un punct de vedere viceprimarului Capitalei, Stelian Bujduveanu. În urma precedentului control al ANPC la STB, Bujduveanu a anunțat că nu va tolera ca bucureștenii să călătorească în condiții improprii. Și că acei angajați ai STB care scot pe traseu mijloace de transport murdare sau cu defecțiuni ar trebui să plece acasă.

Avertizez conducerea STB că nu tolerez mizerie în mijloacele de transport_____Mijloacele de transport învechite - mai...

Publicată de Stelian Bujduveanu pe Miercuri, 23 martie 2022

Nicușor Dan: Protecția Consumatorului e noua bâtă PSD

Nici viceprimaul PNL și nici directorul STB nu au luat public poziție, până la acest moment.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În schimb, a reacționat Nicușor Dan, care a susținut că „ANPC este bâta PSD”.

🔴ANPC e noua bâtă a PSD în București. 🔴Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor încearcă în zilele...

Publicată de Nicușor Dan pe Luni, 9 mai 2022

„Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor încearcă în zilele acestea ceea ce n-a reușit sindicatul politic acum câteva luni, să blocheze definitiv transportul în comun din Capitală.

ANPC a devenit acum extrem de brutală, la ordin politic, și asta se vede cu ochiul liber: închide locuri de joacă în parcuri, amenință cu închiderea de spitale și pune în dificultate transportul public prin scoaterea din circulație a mai multor troleibuze și tramvaie (anunț făcut chiar azi).

ADVERTISING

E adevărat: nu e totul perfect în București, sunt probleme nerezolvate de 30 de ani și unele adâncite de regimul Firea, timp de patru ani. Dar serviciile publice nu pot fi blocate doar pentru că nu sunt oferite la standarde de excelență.

Nu punem lacătul pe București, doar pentru că vrea PSD să se răzbune pe cei care nu i-au votat. Mi-aș dori să existe suficienți bani la primărie ca să avem cele mai noi dotări pentru toată gama de servicii furnizate, dar asta nu e posibil deocamdată.

Ce mai urmează să mai facă ANPC? Să oprească furnizarea apei calde, pentru că sunt avarii pe rețea? Asta vor Gabriela Firea și prietenii ei de la ANPC? Probabil că bucureștenii se pot aștepta și la așa ceva de la subordonații plini de zel ai «Doamnei». Sunt curios dacă sunt tot atât de «necruțători» cu primăriile sectoarelor 3, 4 sau 5”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇