STB l-a dat afară pe șoferul care a bătut un biciclist. Era dintre greviştii din ianuarie

STB l-a dat afară pe șoferul care a bătut un biciclist. Era dintre greviştii din ianuarie

Mai multe imagini în care un șofer STB de pe linia 335 lovea un curier care tocmai coborâse de pe bicicletă au circulat, marți, pe rețelele de socializare. După circa 24 de ore, societatea a anunțat că l-a concediat pe bărbat.

În imagini se poate vedea clar că șoferul și-a părăsit cabina, ceea ce îi este interzis, după cum a explicat anterior pentru Spotmedia directorul STB SA, Adrian Criț.

Publicată de Răzvan Marius Șeitan pe Marţi, 12 aprilie 2022

Iar odată ajuns pe trotuar șoferul l-a împins și lovit pe curierul care i-ar fi făcut mai multe reproșuri legate de modul în care conduce.

ADVERTISING

Contactat de jurnaliștii Libertatea, curierul a susținut că autobuzul era să-l lovească. Și că, după ce s-a certat cu șoferul STB, acesta a devenit violent.

Într-un comunicat de presă, STB și-a exprimat regretul cu privire la cele întâmplate.

„Regretăm evenimentul petrecut în cursul zilei de ieri, 12 aprilie 2022, pe traseul liniei 335, în stația Șoseaua Mihai Bravu, în care un șofer STB SA a avut o altercație cu un biciclist.

Acest incident pune într-o lumină nefavorabilă imaginea companiei și dăm asigurări tuturor călătorilor că scopul nostru nu este acela de a produce disconfort celor care utilizează mijloacele de transport în comun.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dimpotrivă, prin acțiunile pe care le-am desfășurat în ultima vreme dorim să transmitem tuturor beneficiarilor acestui serviciu public mesajul că interesul nostru major este acela de a oferi condiții de transport civilizate, la standarde de calitate, demne de o capitală europeană”, se arată în comunicatul STB SA.

STB susține că șoferul era deja cercetat disciplinar, înainte de a deveni violent.

„Având în vedere incidentul respectiv și ca urmare a înregistrărilor video ce au apărut în spațiul public, vă informăm că la nivelul STB S.A. s-a declanșat o anchetă internă, pentru stabilirea vinovăției salariatului implicat în incident.

ADVERTISING

Întrucât angajatul este unul dintre șoferii care au participat la greva ilegală din luna ianuarie, având deja o cercetare disciplinară în curs, și ținând cont de gravitatea faptei săvârșite în cursul zilei de ieri, s-a luat decizia desfacerii contractului individual de muncă.

Subliniem faptul că, anual, personalul de mişcare al Societăţii este supus unui control medical, care include şi testări psihologice, iar la ieşirea în traseu, conducătorii de vehicule îşi asumă atât responsabilitatea păstrării integrităţii călătorilor şi a celorlalţi participanţi la trafic, cât şi a vehiculului”, se arată în comunicatul STB SA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇