Inspectorii de la Protecția Consumatorului au descins la STB: Autobuzele cu deficienţe majore au fost oprite să plece în cursă

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au descins la STB: Autobuzele cu deficienţe majore au fost oprite să plece în cursă

Inspectorii Protecției Consumatorului au început, noaptea trecută, la ora 3.30, mai multe controale în autobazele și depourile STB SA. Și au descoperit ceea ce bucureștenii știau deja: că bună parte dintre autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din București sunt murdare și nesigure.

„Echipe de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov, coordonate de președintele ANPC, Horia Constantinescu, și vicepreședintele ANPC, Mihai Culeafă, au verificat depourile și autobazele STB de la Victoria, Dudești, Giurgiului, Militari, Berceni, Titan etc”, se arată într-un comunicat al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) remis redacției Spotmedia.ro.

ADVERTISING

Maşinile cu deficienţe majore au fost oprite să plece în cursă.

“Au fost controlate tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele care urmau să intre pe traseu la prima oră a dimineţii, pornind de la aceste llocaţii, dar, din respect pentru bucureşteni, pentru a nu le cauza întârzieri în deplasările lor matinale cu transportul în comun, au fost oprite de la a intra pe traseu doar cele care au prezentat deficienţe majore, care îi puteau pune în pericol sau le afectau sănătatea”, se arată în comunicatul ANPC.

ADVERTISING

Potrivit instituției, printre problemele mijloacelor de transport în comun se numără:

  • uși care nu se închideau complet
  • lipsa mânerelor de susținere sau prezența unor mânere deteriorate, fără protecția de PVC, în pericol de a se rupe sau imposibil de dezinfectat
  • linoleum deteriorat de pe pardoseală, cu bucăți lipsă sau dezlipite și ridicate, punând în pericol călătorii
  • lipsa rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilități
  • funcționarea precară a instalațiilor de ventilație sau încălzire în mijloacele de transport în comun.
  • neigienizarea totală sau parțială a incintelor mijloacelor de transport în comun
  • utilizarea unor substanțe ineficiente pentru igienizare
  • utilizarea unor ustensile vechi, deteriorate și neigienizate pentru curățarea mijloacelor de transport în comun.
ADVERTISING

ANPC a transmis că inspectorii sunt încă în control și că va anunța rezultatele finale ale acțiunii ulterior.

Într-un interviu acordat Spotmedia.ro, directorul general al STB SA, Adrian Criț, a declarat că societatea nu are în toate autobazele și depourile dotare tehnică pentru a face suficientă curățenie în mijloacele de transport în comun.

În plus, mentalitatea angajaților ar trebui schimbată, pentru a-i determina să lucreze mai eficient. STB ia în calcul să angajeze privați pentru curățenie măcar într-un singur punct de lucru, astfel încât salariații societății publice să vadă cum trebuie să lucreze.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇