O tânără în scaun cu rotile a fost înjurată și nu a fost lăsată să urce în două autobuze. STB reacționează târziu și „nepotrivit”

O tânără în scaun cu rotile a fost înjurată și nu a fost lăsată să urce în două autobuze. STB reacționează târziu și „nepotrivit”

Societatea de Transport Bucureşti (STB) anunță că a început cercetarea disciplinară faţă de doi şoferi care nu au permis accesul în autobuzele pe care le conduceau unei tinere în scaun cu rotile. Ba, mai mult, unul a înjurat-o pe ea și mama ei, care o însoțea.

STB numește aceste fapte „comportament nepotrivit”, la 48 de ore după ce incidentele au fost făcute publice și societatea civilă a reacționat.

„Regretăm evenimentele petrecute în cursul zilei de 18 iulie 2022, pe traseul liniei 104, în staţia Piaţa Naţiunile Unite, unde doi şoferi STB S.A. au avut un comportament nepotrivit faţă de o tânără în scaun cu rotile. Aceste incidente pun într-o lumină nefavorabilă imaginea companiei şi vă asigurăm că scopul nostru nu este acela de a produce disconfort celor care utilizează mijloacele de transport în comun.

ADVERTISING

Dimpotrivă, prin acţiunile pe care le desfăşurăm în ultima vreme dorim să transmitem tuturor beneficiarilor acestui serviciu public mesajul că interesul nostru major este acela de a oferi condiţii de transport civilizate, la standarde de calitate, demne de o capitală europeană", arată STB în comunicatul transmis miercuri la prânz.

Societatea susține că își instruiește angajații tocmai pentru a evita astfel de „comportament nepotrivit”.

„Societatea de Transport Bucureşti STB S.A. nu tolerează sub nicio formă comportamentul nepotrivit al salariaţilor. Pentru a asigura un transport civilizat şi de calitate, conducătorii de vehicule sunt instruiţi permanent şi insistăm pe implementarea unei conduite care să respecte Regulamentul Intern privind comportamentul în traseu", au completat reprezentanţii societăţii.

ADVERTISING

Aceştia au subliniat faptul că, anual, personalul de mişcare al Societăţii este supus unui control medical, care include şi testări psihologice, iar la ieşirea în traseu, conducătorii de vehicule îşi asumă responsabilitatea păstrării integrităţii călătorilor şi a celorlalţi participanţi la trafic, cât şi a vehiculului.

Tânăra a povestit incidentele pe Facebook și a somat public STB să ia măsuri punctuale, pentru că situația este una cu care s-a mai întâlnit și în trecut.

Am spus eu că nu mă mai vedeți prea mult pe aici, însă anumite situații te împing over the edge.Ca să înțelegeți...

Publicată de Teo on wheels pe Luni, 18 iulie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇