A căzut primul cap. Arafat sesizează Parchetul după tragedia de la Ferma Dacilor

A căzut primul cap. Arafat sesizează Parchetul după tragedia de la Ferma Dacilor

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat, miercuri, că va sesiza Parchetul în legătură cu verificările făcute de ISU Prahova în anul 2019 la pensiunea Ferma Dacilor din localitatea Tohani.

O echipă de control, condusă de adjunctul pentru prevenire al inspectorului general al IGSU, a fost trimisă la Prahova.

De asemenea, șeful Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Prahova a fost demis.

La nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, s-a făcut miercuri o analiză cu privire la activitatea de control pe care inspectorii de prevenire au desfășurat-o în anul 2019 la Ferma Dacilor, care a ars complet în noaptea de Crăciun şi cel puţin 7 oameni au murit carbonizaţi.

ADVERTISING

La şedinţa de azi au fost prezenți inspectorul șef al ISU Prahova și șeful Inspecției de Prevenire a ISU Prahova.

Concluziile analizei i-au fost prezentate secretarului de stat in MAI, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Ca urmare, au fost dispuse următoarele măsuri:

"1. Schimbarea din funcție a șefului Inspecției de Prevenire din cadrul ISU PH;

2. Trimiterea unei echipe de control, condusă de adjunctul pentru prevenire al inspectorului general al IGSU, care să verifice activitatea de prevenire de la nivelul ISU Ph, dar și aspectele care nu au putut fi clarificate în cadrul analizei de la nivelul DSU;

ADVERTISING

3. Sesizarea organelor de cercetare penală cu privire la unele aspecte rezultate din parcurgerea documentelor prezentate și din discuțiile avute la nivelul IGSU și care pot fi circumscrise sferei penale", anunţă DSU.

În paralel, sunt în derulare audieri la sediul Poliţiei Mizil.

În cauză sunt efectuate cercetări in rem (referitor la faptă) pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru şi ucidere din culpă, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Opt persoane au fost declarate dispărute în urma incendiului. Şapte trupuri carbonizate au fost găsite şi identificate cu probe ADN.

ADVERTISING

Pensiunea nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. De asemenea, funcţiona fără autorizaţie de construire.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇