Mărturia unei turiste cazate lângă Ferma Dacilor: Nu știam numărul morților. Fiecare știa: n-a ieșit copilul, n-a ieșit bărbatul meu

Mărturia unei turiste cazate lângă Ferma Dacilor: Nu știam numărul morților. Fiecare știa: n-a ieșit copilul, n-a ieșit bărbatul meu

O turistă cazată la o căsuță din apropierea pensiunii Ferma Dacilor, care a luat foc marți, a povestit că a fost trezită de alarmele mașinilor de pompieri, care au venit să stingă flăcările.

”Noi am fost cazați la căsuțe. Am fost un grup de 10 prieteni și am fost cazați la căsuțe care au fost date în folosință chiar atunci. Inițial făcusem rezervare pentru clădirea principală, dar acolo erau prietenii, rudele, nu știu. Noi am fost de acord să stăm în căsuțe. Spre dimineață am auzit sirenele de la pompieri și de la salvare.

ADVERTISING

Ne-am trezit, dar până să ne dezmeticim, deja băteau la ușă prietenii noștri care ne-au spus că arde pensiunea. Am deschis ușa somnoroși și am văzut că era un foc extins, un foc violent, fum negru, de foc care ardea. Ne-am speriat un pic”, a declarat Mariana Pandele pentru Digi24.

ADVERTISING

Femeia spune că incendiul era violent, iar în zonă era un furnicar de oameni. Mariana Pandele a mai declarat că inițial nu se cunoștea numărul morților.

”Ne-am făcut bagajele și ne-am întrebat cu ce să ajutăm, dar nu aveam cu ce, pentru că era un incendiu violent, era un furnicar de oameni acolo, alergau. A venit un salariat să ne întrebe dacă am făcut atacuri de panică, dacă avem nevoie de salvare.

Până să vină băiatul, a mai venit o mămică cu un copil, a sunat la familia prietenilor noștri, era săraca șocată, că vrea să lase un pic copilul, ca să se ducă să salveze alt copil. Numărul decedaților l-am aflat târziu, pentru că fiecare știa: n-a ieșit copilul meu, n-a ieșit bărbatul meu. Erau tineri care plângeau”, a afirmat femeia.

ADVERTISING

Pensiunea Ferma Dacilor a luat foc marți dimineața. Șase persoane au murit, iar alte 2 persoane sunt date dispărute.

În momentul izbucnirii flăcărilor, în pensiune se aflau 26 persoane care au participat la o petrecere. 18 au reușit să se evacueze la timp.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇