DNA vrea să redeschidă dosarul de la ISU Prahova, care a făcut petrecere chiar la Ferma Dacilor. Complexul nu avea autorizație de incendiu

DNA vrea să redeschidă dosarul de la ISU Prahova, care a făcut petrecere chiar la Ferma Dacilor. Complexul nu avea autorizație de incendiu

Procurorii DNA intenţionează ca în zilele următoare să redeschidă dosarul de corupţie de la ISUJ Prahova, care implica şi scandalul pe autorizaţia de incendiu de la pensiunea Ferma Dacilor, locaţie în care s-a petrecut o tragedie în noaptea de Crăciun.

Dosarul DNA ar arăta că ISUJ Prahova ar fi acordat în 2019 doar avertismente de 5.000-10.000 de lei, la Ferma Dacilor, în ciuda neregulilor.

Surse judiciare arată că dosarul DNA ar exemplifica următoarele:

„În data de 10.07.2019, cpt. Cristina CHELBA, împreună cu colonelul (r) Elisei-Tiberiu DUMITRU au desfăşurat controlul, fiind identificate 6 nereguli, consemnate în nota de control nr. 4468421/12.07.2019, toate sancţionate cu avertismente.

ADVERTISING

Obiectivul nu a putut face dovada deţinerii unei autorizaţii de securitate la incendiu - 1200 mp, în condiţiile în care amendă prevăzută era de 5.001-10.000 lei, conform art.45, pct IV, lit.d, Legea 307/2006.

Ulterior la data de 07.08.2019 la FERMA DACILOR a fost organizată o masă de protocol oferita de conducerea ISUJ Prahova membrilor comisiilor de evaluare şi însoţitorilor de loturi la etapa naţională a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntar şi private pentru situaţii de urgenţă”.

Dosarul DNA pe nereguli constatate la Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă Prahova a fost clasat pe 21 martie 2023, de către Serviciul Militar din DNA, condus la acea vreme de fostul său şef, Liviu Lascu. Însă Lascu nu avea puterea de a infirma clasarea dosarului. Singurul care putea face asta era șeful secției, la acea dată Paul Dumitriu, cel care acum este prim-adjunctul șefului DNA.

ADVERTISING

Liviu Lascu a fost adus în fruntea Serviciului Militar de fostul şef DNA Crin Bologa, fiind schimbat din funcţie de CSM, în mandatul actualului şef DNA, Marius Voineag.

În urma tragediei produsă la Ferma Dacilor, procurorii DNA caută modalităţi de redeschidere a dosarului, locaţia neavând nici în prezent autorizaţie ISU. Redeschiderea presupune o procedură la judecătorul de cameră preliminară, unde trebuie invocate motive concrete pentru reluarea anchetei.

Incendiul puternic petrecut marţi dimineaţă la pensiunea Ferma Dacilor a generat până în prezent cinci morţi (4 adulţi şi 1 copil) iar potrivit prefectului de Prahova alte trei persoane dispărute sunt căutate, doi copii şi 1 adult.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇