Sindicatul Național al Polițiștilor avea parteneriat cu Ferma Dacilor, dar susține că nu le-a influențat activitatea agenților

Sindicatul Național al Polițiștilor avea parteneriat cu Ferma Dacilor, dar susține că nu le-a influențat activitatea agenților

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual avea un parteneriat cu Ferma Dacilor, prin care polițiștii care sunt membri de sindicat primeau 20% reducere la cazare și masă.

”Vă informăm că Biroul teritorial SNPPC din IPJ Prahova a încheiat un nou parteneriat în domeniul turismului. Începând din 8 iulie, membrii SNPPC & familiile beneficiază de o reducere de 20% la cazare și masă în cadrul Complexului Ferma Dacilor”, se arată pe site-ul SNPPC.

Vasile Zelca, președintele SNPPC, a declarat încă că acest lucru nu influențează și nu are legătură cu activitatea poliției.

ADVERTISING

„Dacă IPJ Prahova ar fi inițiat un parteneriat de asemenea natură cu o entitate privată, atunci ar fi fost un semn de întrebare pentru populație. Sindicatul, în schimb, care are această menire, acest scop de a oferi membrilor de sindicat facilități, parteneriate și avem sute de parteneriate încheiate pe turism, pe linie de telefonie – comunicare, pe linie medicală – analize medicale, fel și fel de entități economice cu care am negociat anumite discounturi și le-am adus în favoarea membrilor de sindicat. Atenție mare, de aceste parteneriate pot beneficia doar membrii de sindicat, pentru că nu toți polițiștii sunt membrii de sindicat”, a declarat Vasile Zelca la TVR INFO.

ADVERTISING

Președintele SNPPC a precizat că adevărații vinovați sunt legiuitorii care au făcut legea ce permite funcționarea acestor locuri pe proprie răspundere.

„Cine a permis funcționarea oricărei entități economice pe bază de declarație pe proprie răspundere? Legiuitorul! Legea trebuie modificată! (…) Este nevoie să înceteze această permisivitate a legii. Nu ai voie să funcționezi dacă nu ai autorizație. Nu legiuitorul să vină să spună că te las un an, doi, trei, pe bază de declarație pe proprie răspundere, doar să pui acolo o etichetă că nu ai autorizație pe linie de incendii sau este clădire cu risc seismic și intri pe proprie răspundere în ea. Eu cred că aici trebuie să punctăm, legiuitorul trebuie să vină să modifice legea și dacă cineva nu îndeplinește condițiile să fie închisă efectiv unitatea, pentru că acum avem lacune în lege care sunt exploatate”, a precizat Vasile Zelca.

ADVERTISING

El a subliniat că nu am învățat nimic din tragediile care au avut loc până acum.

„Nu am învățat nimic de la Colectiv, nu am învățat nimic din azilele groazei, nu vom învăța nimic din 2 Mai, nu am învățat nimic de la Crevedia, din clădirea prăbușită la Odorheiu Secuiesc, pentru că mergem mai departe, doar trăim momentul, aducem acuzații în stânga și în dreapta, dar, de fapt, nu se schimbă nimic”, a punctat președintele SNPPC.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇