Incendiu la Ferma Dacilor. A fost găsită a șaptea victimă, un copil. Salvatorii spun că fac greu diferența dintre un cadavru și un obiect ars

Incendiu la Ferma Dacilor. A fost găsită a șaptea victimă, un copil. Salvatorii spun că fac greu diferența dintre un cadavru și un obiect ars

Cadavrul carbonizat al unui copil a fost găsit miercuri dimineaţă, la pensiunea ferma Dacilor, din judeţul Prahova, afectată de un puternic incendiu.

„A fost extrasă cea de-a şaptea victimă carbonizată (minor)”, a transmis ISU.

Se continuă acţiunea de căutare, în condiţiile în care opt persoane au fost declarate dispărute în urma incendiului izbucnit marţi dimineaţă la pensiunea Ferma Dacilor.

Surse judiciare au declarat pentru agențiile de presă că identificarea victimelor s-a făcut pe baza probelor ADN, după ce au fost comparate cu mostre prelevate de la rude.

ADVERTISING

„Acţiunea de căutare a ultimei victime între ruinele rămase din Ferma Dacilor în urma incendiului devastator care a mistuit clădirea principală a pensiunii este extrem de dificilă, având în vedere că în zonă sunt doar resturi carbonizate, din care nu se distinge ce poate fi cadavrul unui om şi ce sunt materiale arse. A şaptea victimă a incendiului, găsită miercuri dimineaţă după ore de căutări, a fost identificată cu ajutorul unor analize ADN, care au arătat că este vorba despre o persoană şi nu despre un obiect”, au declarat pentru News.ro surse din rândul salvatorilor.

ADVERTISING

Marți, în primă fază, cinci persoane, patru adulți și un copil, au fost găsite carbonizate, în timp ce alte trei persoane erau căutate - un adult și 2 copii. Câteva ore mai târziu a fost găsit un al 6-lea trup, însă era atât de puternic carbonizat că nu s-a putut stabili la prima vedere dacă este vorba despre adult sau unul dintre copii.

În pensiune erau cazate 26 de persoane. Două persoane, mamă şi fiu, au suferit arsuri pe 5% şi 8% din suprafaţa corpului.

Pensiunea nu avea autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, funcţiona fără autorizaţie de construire, iar cei care o ridicaseră obţinuseră la finalul anului 2020 un certificat de edificare. Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a anunţat că la nivelul judeţului vor începe controale care vor viza existenţa autorizaţiilor de construire, de funcţionare şi a avizelor de securitate la incendiu pentru astfel de unităţi de cazare.

ADVERTISING

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a preluat coordonarea anchetei deschise după incendiu, infracţiunile vizate fiind de ucidere din culpă şi distrugere.

În paralel, sunt în derulare audieri la sediul Poliţiei Mizil.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇