Accident mortal la centrala nucleară de la Cernavodă

Un angajat al unui contractor al Nuclearelectrica a murit, marţi, în urma unui accident petrecut la centrala nucleară din Cernavodă, în timp ce lucra la reactorul 1 oprit pentru mentenanţă, iar autorităţile investighează acum cauzele şi circumstanţele care au condus la accident.

„Nuclearelectrica anunţă că în data de 7 iulie 2020, la CNE Cernavodă, a avut loc un accident în urma caruia un coleg a decedat. Colegul nostru face parte din personalul contractor al centralei.

Din păcate, deşi serviciul de ambulanţa a ajuns la faţa locului în timp rapid, s-a constatat decesul”, arată un comunicat al companiei de stat care administrează centrala nucleară din Cernavodă.

ADVERTISING

Reactorul 1 al centralei din Cernavodă a intrat pe 20 iunie în programul de oprire planificată. În perioada opririi planificate, se efectuează activităţi din următoarele programe: programul de mentenanţă preventivă/ corectivă; programul de inspecţii; programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate; programul de implementare modificări.

„Nuclearelectrica a informat autorităţile (Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Poliţia Română) conform cerinţelor legale şi urmează ca autorităţile să efectueze investigaţiile aferente pentru a afla cauzele şi circumstanţele care au condus la accident. Nuclearelectrica prezintă condoleanţe familiei şi regretă profund acest accident”, mai informează compania.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Compania de stat Nuclearelectrica, care administrează centrala nucleară din Cernavodă, a realizat în primul trimestru din acest an un profit net de 215,05 milioane lei, în scădere cu 1,9%, în timp ce veniturile din exploatare au scăzut cu 6,1%, la 636,79 milioane lei, faţă de primul trimestru din 2019.

De asemenea, producţia de energie a companiei s-a ridicat la 2.847 GWh, în creştere cu 3,9% faţă de primele trei luni din 2019.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇