Accident cu 5 morţi în Teleorman, între un microbuz şi un autotren

Cinci persoane au murit şi trei au fost rănite într-un accident produs în noaptea de duminică spre luni, în localitatea Drăgăneşti Vlaşca din Telelorman. A fost activat planul roşu.

„Azi-noapte, la ora 01:52, pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, salvatorii teleormăneni au fost alertaţi de producerea unui grav accident rutier pe raza localităţii Drăgăneşti Vlaşca, între un microbuz în care se aflau opt persoane şi un autotren ce transporta produse electrocasnice.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, începând cu ora 02.10", precizează ISU Teleorman.

ADVERTISING

La faţa locului s-au deplasat şase echipaje de pompieri, cu o autospecială de descarcerare grea, o maşină de stingere cu apă şi spumă, trei ambulanţe SMURD şi o autospecială de transport personal şi victime multiple (ATPVM), din cadrul SAJ Teleorman cinci echipaje medicale şi mai multe echipaje de poliţie.

"Sosite la locul producerii evenimentului, forţele de intervenţie au constatat că dintre cei opt pasageri ai microbuzului, trei prezentau leziuni incompatibile cu viaţa, doi se aflau în stare gravă iar alţi trei erau încarceraţi, cu multiple traumatisme.

ADVERTISING

Cu ajutorul accesoriilor de descarcerare, victimele au fost eliberate rapid din caroseria deformată şi predate echipajelor medicale", adaugă sursa citată.

Patru răniți, transportați în comă la spital

Patru dintre cele opt victime au fost transportate la spital, în stare comatoasă, cu multiple traumatisme, iar una a fost asistată medical la faţa locului. Şoferul autotrenului, conştient şi cooperant, fără leziuni grave, a refuzat transportul la spital. La ora 03.00, planul roşu de intervenţie a fost dezactivat.

ADVERTISING

Potrivit IPJ Teleorman, bilanţul final al accidentului a fost de cinci morţi şi trei răniţi.

"În urma impactului, cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte trei au suferit vătămări (…). Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul indicând faptul că, la momentul producerii accidentului, niciunul nu se afla sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor şi mecanismului producerii evenimentului rutier", informează IPJ Teleorman.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇