Marți expiră restricția privind închiderea școlilor în București. Noile măsuri se vor decide abia azi

Marți expiră restricția privind închiderea școlilor în București. Noile măsuri se vor decide abia azi

Marți se împlinesc cele 14 zile de când au fost decise măsurile de scenariu roșu pentru Capitală, inclusiv închiderea școlilor.

Situația nu s-a schimbat, însă, rata de infectare crescând pentru București până la nivelul de 3,79 de cazuri la 1.000 de locuitori.

Așadar, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti se va reuni luni pentru a discuta scenariul de funcţionare a unităţilor de învăţământ.

Este de așteptat ca orele de curs să se desfășoare în continuare în regim exclusiv online. Comitetul pentru Situații de Urgență va vota luni prelungirea funcționării școlilor în online, a precizat în weekend inspectorul școlar general al Capitalei, Ionel Pușcaș.

ADVERTISING

O decizie clară va fi anunțată însă astăzi, după ședință.

Inspectoratul Școlar București a cerut de vineri prefectului Capitalei să convoace o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență în acest sens.

ADVERTISING

„În urma discuțiilor cu reprezentanții DSPMB, la data de 30 octombrie 2020, rata de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS CoV-2 nu a scăzut sub valoarea de 3 la 1000 de locuitori.

Având in vedere situația epidemiologică actuală, ISMB a propus Instituției Prefectului Municipiului București convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență, luni 02 noiembrie 2020”, a anunțat, vineri, Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

ADVERTISING

Ce au învățat autoritățile din haosul de acum 2 săptămâni, care a culminat cu demiterea prefectului

Amintim că fostul prefect Gheorghe Cojanu a fost demis de premierul Ludovic Orban tocmai pentru modul în care a gestionat situația din Capitală. Bucureștiul a trecut de pragul de 3 cazuri/mia de locuitori pe 18 octombrie, într-o zi de sâmbătă, iar Cojanu a așteptat să treacă weekendul pentru a convoca CSU.

Astfel, părinții s-au trezit luni seara că de marți copiii lor trebuie să stea acasă și să participe în sistem online la cursuri.

Cojanu a fost dur criticat, inclusiv președintele Klaus Iohannis declarând că atitudinea sa este inacceptabilă și nu trebuie să rămână fără urmări.

În locul lui Cojanu a fost numit Traian Berbeceanu, proaspăt intrat în PNL în luna iulie a acestui an.

Citeşte și alte articole pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇