Prefectul Capitalei: Rata de 3,02 înseamnă foarte puţin depăşit ca să panicăm lumea. Mâine vom lua o decizie cu privire la şcoli, dar astăzi nu

Prefectul Capitalei: Rata de 3,02 înseamnă foarte puţin depăşit ca să panicăm lumea. Mâine vom lua o decizie cu privire la şcoli, dar astăzi nu

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat că nu are în vedere convocarea duminică a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, în condiţiile în care coeficientul infectărilor cu noul coronavirus cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, în Bucureşti este de 3,02, ceea ce ar impune măsuri speciale.

“Nu. În legislaţie scrie că în 48 de ore comitetele pentru situaţii de urgentă judetene şi cel municipal se intrunesc, după depăşirea unei rate de 3. Deci daca astazi s-a anuntat, 48 de ore inseamna luni si marti. 3,02 e foarte putin depasit ca sa panicam lumea”, a declarat Cojanu pentru Edupedu.ro.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”După ce se va depăşi această cifră de 3, vom lua măsuri, dar nu vom lua la 3,01. (…) Dacă se ajunge la 3,4 deja atunci vom lua măsuri pentru trecerea în scenariul roşu”, afirma marţi prefectul.

Cojanu se află în izolare la domiciliu după ce a fost contact al unei persoane diagnosticate cu COVID-19.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică 3.920 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 180.388.

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat şi 60 de decese, bilanţul fiind de 5.872. În prezent, 749 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă. Bucureştiul a trecut de pragul de 3 în ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost înregistrate 770 de noi cazuri de COVID-19.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!