Prefectura Capitalei s-a răzgândit și invocă o ”eroare materială”: Activitatea din creşe şi din after-school-uri se va desfăşura în continuare, cu respectarea restricţiilor

Prefectura Capitalei s-a răzgândit și invocă o ”eroare materială”: Activitatea din creşe şi din after-school-uri se va desfăşura în continuare, cu respectarea restricţiilor

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă, a anunţat, luni seară, că activitatea din creşe şi din after-school-uri se va desfăşura în continuare, cu respectarea restricţiilor impuse. „A fost o eroare materială”, a susţinut reprezentantul Prefecturii, referindu-se la faptul că iniţial se anunţa că şi aceste activităţi se suspendă.

„Purtarea măştii de protecţie este obligatorie în toate spaţiile deschise publice şi în interior, şcolile îşi vor desfăşura activitatea în scenariul prevăzut de Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării, şi aici facem referire la scenariul roşu, deci în sistem online. Toate activităţile desfăşurate în spaţii închise, în restaurante, în cafenele, în săli de cinematografe, în săli de spectacole şi în săli de jocuri de noroc sunt interzise.

Facem menţiunea că activitatea din creşe şi din after-school-uri se va desfăşura în continuare, cu respectarea strictă a prevederilor legale ale ordinului comun al ministrului Educaţiei şi Cercetării, al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale”, a declarat, luni seara, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.

ADVERTISING

Întrebată de ce s-a făcut această rectificare, Ţipişcă a spus că "trebuia reglementată".

"A fost o eroare materială şi s-a făcut o îndreptare de eroare materială", a menţionat ea.

Anterior, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, în şedinţa de luni, de la ora 15.00, mai multe restricţii în Capitală, în contextul în care rata de incidenţă cumulată a cazurilor a ajuns duminică la 3.02 la mia de locuitori, iar luni este de 3.19. Astfel, de la ora 00.00 din 20 octombrie purtarea măştii va fi obligatorie în spaţiile publice deschise de către persoanele cu vârsta de peste 5 ani, restaurantele şi cafenelele vor fi închise în interior, cinematografele, sălile de spectacole şi jocurilor de noroc vor fi şi ele închise.

ADVERTISING

S-au decis restricțiile din București: Se închid toate școlile, restaurantele, teatrele și cinematografele. Masca devine obligatorie peste tot în aer liber

Iniţial, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Mariana Stancu-Ţipişcă, spunea că toate unităţile de învăţământ vor trece în scenariul roşu, inclusiv creşele şi universităţile de stat şi private.

"E suspendată activitatea didactică, pentru toate instituţiile şi unităţile de învăţământ, inclusiv creşte şi universităţi. Ne referim la activitatea didactică desfăşurat faţă în faţă. A fost interzisă activitatea în cinematografe, în săli de spectacole. S-a instituit obligaţia purtării măştii în toate spaţiile publice, ne referim şi la copiii care au împlinit vârsta de 5 ani. Masca va fi purtată corespunzător, acoperind nasul şi gura.

A fost interzisă activitatea operatorilor economici şi cei care desfăşoară activitate de preparare, comercializare a preparatelor în restaurante, ne referim la unităţile de tip restaurante, cafenele, pentru interior. Iar pentru exterior normal că a rămas în vigoare şi la fel este permisă în continuare, prin această hotărâre a CMBSU, activitatea operatorilor economici în interior pentru clienţii cazaţi în pensiuni, în hoteluri. Odată ce a fost atins acest prag de 3 la mia de locuitori şi a fost depăşit, nu ne mai încadrăm în acel procent de 30%. Deci a fost interzisă activitatea în interiorul restaurantelor, păstrată pe terase, în exterior, iar pentru cei din interiorul hotelurilor, pensiunilor, doar pentru clienţii cazaţi. Şi a fost interzisă şi activitatea operatorilor economici licenţiaţi pentru jocurilor de noroc. Hotărârea începe să îşi producă efectele juridice din data de 20 octombrie 2020, de la ora 00.00”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei Mariana Stancu-Ţipişcă.

ADVERTISING

Prefectul Capitalei: Rata de 3,02 înseamnă foarte puţin depăşit ca să panicăm lumea. Mâine vom lua o decizie cu privire la şcoli, dar astăzi nu

Premierul Ludovic Orban afirma, luni dimineaţa, că afterschool-urile şi creşele din Capitală pot opta să menţină activitatea şi să nu treacă în sistemul online. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇