S-au decis restricțiile din București: Se închid toate școlile, restaurantele, teatrele și cinematografele. Masca devine obligatorie peste tot în aer liber

S-au decis restricțiile din București: Se închid toate școlile, restaurantele, teatrele și cinematografele. Masca devine obligatorie peste tot în aer liber

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, ce restricții se vor impune în București, după ce rata de infectare în Capitală a ajuns la 3,19 la mia de locuitori.

Astfel, de marţi, 20 octombrie, se închid, școlile, grădinițele, universitățile și creșele. Premierul Ludovic Orban afirmase, însă, luni, că after school-urile și creșele din București nu se închid, precizând că reglementările privind scenariul roşu în Capitală se referă doar la școli și grădinițe.

ADVERTISING

Totodată, se suspendă activitatea în restaurante, cafenele, cinematografe, teatre, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc.

Terasele rămân însă în continuare deschise, cu respectarea măsurilor de protecție aflate în vigoare.

De asemenea, autoritățile au decis că masca devine obligatorie în toate spațiile publice deschise. Măsurile intră în vigoare în această noapte, la ora 00.00 și vor fi în vigoare 14 zile.

”Începând cu ora 00.00, 20 octombrie, s-a decis să fie suspendată activitatea didactică, inclusiv în creșe și universități. Este interzisă activitatea în cinematografe, săli de spectacole, teatre, restaurante și cafenele în interior. Este permisă activitatea acestor operatori economici care activează în pensiuni și hoteluri. Masca devine obligatorie în toate spațiile publice deschise”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.

ADVERTISING

Anisie a cerut suspendarea cursurilor

Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat, luni dimineață, după o ședință cu conducerea Inspectoratului Școlar din București, că s-a decis să fie cerută suspendarea cursurilor în Capitală.

”Am stabilit cu inspectoratul ca, după ce se încheie Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, să realizăm o videoconferință cu toți directorii unităților de învățământ din București. În felul acesta să existe o comunicare directă nu doar cu Inspectoratul Școlar, ci și cu Ministerul Educației.

ADVERTISING

Ar trebui Comitetul să decidă această suspendare temporară a cursurilor pentru 14 zile. Toate unitățile de învățământ vor avea activitățile didactice față în față suspendate, și de stat, și particulare”, a spus ministrul Educației.

Prefectul Capitalei a declarat însă recent că școlile nu se închid decât după ce se depășește o rată de 3,4 la mie.

Din acest motiv, plus alte bâlbe, se pare că prefectul Capitalei va fi demis de premierul Ludovic Orban.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇