Ministrul Educației anunță că școlile se închid în București ”cel mai probabil” de marți

Ministrul Educației anunță că școlile se închid în București ”cel mai probabil” de marți

Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat, luni dimineață, că, în ciuda afirmațiilor prefectului Capitalei, legea este clară și Inspectoratul Școlar va propune suspendarea pentru 14 zile a cursurilor fizice în toate școlile din București.

”Prevederile legale sunt clare și dacă ne uităm la ce s-a întâmplat și în alte județe vedem că deciziile sunt luate de comitetele județene de situații de urgență. Noi trebuie să ne raportăm la ce s-a întâmplat ieri, prin urmare propunerea inspectoratului va fi de suspendare a cursurilor pentru 2 săptămâni”, a declarat Monica Anisie.

ADVERTISING

În mai puțin de o oră, după ședința cu conducerea Inspectoratului Școlar din București, Anisie a ieșit din nou la declarații, pentru a confirma că s-a stabilit să fie cerută suspendarea cursurilor față în față.

”Am stabilit cu inspectoratul ca, după ce se încheie Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, să realizăm o videoconferință cu toți directorii unităților de învățământ din București. În felul acesta să existe o comunicare directă nu doar cu Inspectoratul Școlar, ci și cu Ministerul Educației.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ar trebui Comitetul să decidă această suspendare temporară a cursurilor pentru 14 zile. Toate unitățile de învățământ vor avea activitățile didactice față în față suspendate, și de stat, și particulare”, a mai spus ministrul Educației.

Cum s-au rătăcit într-un depozit peste 8.000 de tablete care trebuiau să ajungă la elevi

Întrebată dacă vor avea toți copiii tablete să poată învăța în sistem online, ministrul Educației a spus că așa ar trebui.

”8.057 de tablete au fost împărțite inspectoratelor de sector săptămâna trecută. Vom vedea dacă au ajuns la copii”, a răspuns Anisie.

ADVERTISING

”Aceste tablete, așa cum ați spus, au fost în depozitul inspectoratului școlar, nu înțeleg de ce s-a ajuns la această situație, de ce a trebuit să vin eu să deblochez situația, dar la acest moment au fost distribuite către unitățile de învățământ, mi-au confirmat inspectorii. În sectoarele 2 și 4 am certitudinea că au ajuns și la copii”, a mai spus ministrul.

Aceasta a precizat că oricum pentru preșcolari și pentru copiii din învățământul primar săptămâna viitoare este de vacanță.

Amintim că rata de infectare în București a depășit pragul de 3 la mie duminică. Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat, duminică seara, că va convoca luni Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU). Şedinţa începe la ora 15:00.

Totuși, nu este clar dacă vor fi luate imediat noi măsuri pentru Capitală, el susținând că școlile ar trebui închise după ce e depășit pragul de 3,5 de cazuri la mia de locuitori. Premierul Ludovic Orban a anunțat însă care sunt măsurile și că acestea vor fi în vigoare 14 zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇