Elevii din București se duc luni la școală, chiar dacă rata de infectare a depășit 3 la mie

Elevii din București se duc luni la școală, chiar dacă rata de infectare a depășit 3 la mie

Elevii din București vor merge luni la școală, chiar dacă rata de infectare a trecut de 3 la mie.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că dacă nu există o decizie din partea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, școlile și grădinițele vor funcționa ca până acum. Asta înseamnă că luni toți elevii se vor duce la școală, în ciuda faptului că rata de infectare a trecut de 3 la mie.

”La o rată a incidenței cumulate care este peste limita de alertă de 3 la mia de locuitori, Direcția de Sănătate Publică (DSP) prezintă Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență o analiză a situației epidemiologice din Capitală.

ADVERTISING

În funcție de existența transmiterii comunitare în localitate și de numărul de focare existente în unitățile de învățământ, precum și de alte criterii de risc, Comitetul poate decide prin emiterea unei hotărâri suspendarea temporară a activităților didactice pentru 14 zile, și aici este vorba despre activitățile didactice care presupun prezența față în față în unitățile de învățământ, cursurile desfășurându-se online. Asta este ceea ce spune ordinul comun.

În absența unei astfel de decizii, unitățile de învățământ din localitate, în acest caz din municipiu, vor funcționa în scenariul 2. Dacă nu există o decizie din partea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, școlile și grădinițele vor funcționa în scenariul doi, exact cum este prevăzut în ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației și Cercetării”, a declarat Anisie pentru EduPedu.ro.

ADVERTISING

Luni se face planul

Totuși, ministrul a punctat că luni dimineață a convocat la Inspectoratul Școlar al Municipiului București ”inspectorii școlari de sectoare și inspectorii generali adjuncți pentru a realiza planul de măsuri privind desfășurarea activităților didactice în sistem online”.

Ulterior, într-o intervenție la Digi24, ministrul a precizat că Direcția de Sănătate Publică (DSP) are 24 de ore la dispoziție să transmită Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență situația îmbolvăvirilor.

Apoi, potrivit procedurii, Comitetul este cel care va lua decizii, în funcție de situația epidemiologică, de numărul de focare din unitatea de învățământ, și de alți factori.

ADVERTISING

Anisie a mai precizat că probabil de marți vor fi suspendate cursurile față în față, însă activitățile vor continua online.

În București, rata de infectare a trecut de 3 la mie

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în Bucureşti incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori este de 3,02. În Capitală s-au înregistrat 770 de cazuri noi.

Autoritățile au anunțat, duminică, 3.920 de cazuri noi de COVID, depistate după procesarea a 19.507 de teste. De precizat este că sâmbătă s-a înregistrat aproape același număr de cazuri, dar după ce s-au făcut 31.767 de teste.

Iată aici detalii - Avem și azi aproape 4.000 de cazuri noi de Covid, deși s-au făcut mai puține teste. În București, rata de infectare a trecut de 3 la mie

În acest context, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat că nu are în vedere convocarea duminică a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

“Nu. În legislaţie scrie că în 48 de ore comitetele pentru situaţii de urgență județene şi cel municipal se intrunesc, după depăşirea unei rate de 3. Deci dacă astăzi s-a anunțat, 48 de ore inseamna luni si marti. 3,02 e foarte putin depasit ca sa panicam lumea”, a declarat Cojanu pentru Edupedu.ro.

Iată aici detalii - Prefectul Capitalei: Rata de 3,02 înseamnă foarte puţin depăşit ca să panicăm lumea. Mâine vom lua o decizie cu privire la şcoli, dar astăzi nu

Marți, el spunea că doar după ce rata de infectare ajunge la 3,4 în Capitală se vor lua măsuri pentru trecerea în scenariul roşu.

Citește și Ce restricții riscă Bucureștiul după creșterea numărului de cazuri de Covid 19? Arafat a vorbit miercuri despre masca obligatorie și închiderea restaurantelor și cinematografelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇