Ce restricții riscă Bucureștiul după creșterea numărului de cazuri de Covid 19? Arafat a vorbit miercuri despre masca obligatorie și închiderea restaurantelor și cinematografelor

Ce restricții riscă  Bucureștiul după creșterea numărului de cazuri de Covid 19? Arafat a vorbit miercuri despre masca obligatorie și închiderea restaurantelor și cinematografelor
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă are la dispoziție cel mult 48 de ore pentru a se reuni și a decide ce noi restricții se vor impune în București după ce incidența infectării cu noul coronavirus a trecut de 3 la mie.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu – aflat în izolare la domiciului din cauză că a fost contact al unui infectat cu Covid 19 – a declarat pentu EduPedu.ro că nu va convoca o întâlnire a Comitetului în cursul zilei de duminică.

ADVERTISING

Vă reamintim că în ședința de miercuri, 14 octombrie, Guvernul României a decis să prelungească starea de alertă, în țară.

Iar la finalul ședinței, secretarul de stat dr. Raed Arafat a anunțat o serie de măsuri propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență care se vor aplica, în funcție de evoluția numărului de îmbolnăviri.

Potrivit declarațiilor de atunci ale lui Arafat, în cazul în care incidența depășește 3 la mie:

  • portul măștii devine obligatoriu în toate spațiile publice (sub 3 la mie, în spațiile deschise masca era obligatorie doar în aglomerații și la 50 de metri de gardul școlilor)
  • se închid cafenelele și cinematografele (acestea pot funcționa la jumătate din capacitate când rata de infectare e sub 1,5 la mie și la 30% din capacitate când rata de infectare de cuprinsă între 1,5 la mie și 3 la mie).
ADVERTISING
https://www.facebook.com/304735519648377/videos/1214915232203850

Reprezentant al premierului: Numărul de infectări ar putea crește. Căutăm soluții

După anunțarea faptului că incidență infectărilor la nivelul Capitalei a depășit 3%, Virgil Guran – consilier la Cancelaria Premierului – a spus că e posibil ca numărul de îmbolnăviri să continue să crească. Dar că Ministerul Sănătății caută soluții pentru a face față situației.

”Observați că nu este acest fenoment (creșterea alarmantă a numărului de infectări – n.red.) doar în România, ci în toată lumea. Și în special în țările dezvoltate, cu sistem de sănătate mult mai bun ca al nostru.

ADVERTISING

Este posibl să crească numărul de cazuri dar se caută soluții”, a declarat Virgil Guran pentru Realitatea Plus.

Întrebat de reporterul postului de televiziune dacă se lucrează și la o posibilă suplimentare a numărului de paturi din Anestezie Terapie Intensivă (ATI) pentru bolnavii cu forme grave de Covid 19, Guran a răspuns:

”Se lucrează și pentru ATI. Chiar ieri am vorbit cu ministrul Sanatatii pe această temă și ne-a asigurat că vor fi locuri.

Trebuie să vedem ce soluție pregăteste pentru că este foarte greu cu personalul. Necesită o pregătire îndelungată.

Nu e usor de specializat un medic ATI. Am auzit că i-am putea pregăti repede... Un astfel de medic se pregăteste în 10 ani. Poate chiar în 12 ani. Orice mică greseală a lui poate duce la decesul pacientului”, a mai spus Virgil Guran.

Citește și:

Noul coronavirus rezistă pe piele până la 9 ore. Iată cum poate fi distrus repede și eficient


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇