Prefectul Capitalei spune că dacă rata de infectare de luni scade sub 3, nu se vor mai lua măsuri: Nu mai putem lua măsuri pe care să le anulăm în câteva ore

Prefectul Capitalei spune că dacă rata de infectare de luni scade sub 3, nu se vor mai lua măsuri: Nu mai putem lua măsuri pe care să le anulăm în câteva ore

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat, duminică seara, că va convoca luni Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU). Totuși, nu este clar dacă vor fi luate măsuri pentru Capitală.

Rata de infectare în București a depășit pragul de 3 la mie duminică. Cojanu a anunțat apoi că nu are de gând să convoace CMSU duminică, ci luni sau marți.

Iată aici detalii - Prefectul Capitalei: Rata de 3,02 înseamnă foarte puţin depăşit ca să panicăm lumea. Mâine vom lua o decizie cu privire la şcoli, dar astăzi nu

Acum, el a confirmat că luni este convocat CMSU și a spus că se vor lua măsuri pentru Capitală.

ADVERTISING

”Mâine (luni - n. red.) ne vom reuni și vom lua măsurile pe care le-a amintit și dl prim-ministru. Măsurile nu sunt blânde, se poartă masca peste tot, se închid activitățile restaurantelor, cafenelelor, unităților de alimentație publică, spectacole, jocuri de noroc. Deciziile se vor lua mâine”, a declarat Gheorghe Cojanu la Digi24.

Însă, spre finalul intervenției, el a menționat că rata de infectare care va fi raportată luni va fi luată în considerare în luarea deciziilor.

În condițiile în care luni sunt anunțate mai puține cazuri de coronavirus, pentru că duminica se procesează mult mai puține teste decât de obicei, este posibil ca rata de infectare raportată luni să fie sub 3 la mia de locuitori.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat dacă numărul raportat luni va conta în deciziile din CMSU, iată ce a replicat prefectul Capitalei:

Evident. Noi am pus această problemă și CMSU va fi convocat oricum. Am înțeles întrebarea - dacă va scădea rata de incidență sub 3. Noi tot trebuie să convocăm CMSU, că așa ne impune legea. Îl informăm că a fost azi (duminică - n.red.) 3,02 și ne gândim dacă trebuie să luăm măsuri care în aceeași ședință să le anulăm. Deci, nu cred că vom face lucrul acesta, dar noi trebuie să informăm toți membrii de faptul că a fost 3,02 și că nu se mai impun acele măsuri până crește iar peste 3.

ADVERTISING

Fără măsuri dacă scade sub 3 rata de infectare

El a spus că dacă rata de infectare va fi sub 3 nu se vor mai lua măsuri.

Normal, nu mai luăm măsuri, dar trebuie să informăm și Comitetul să fie de acord că nu mai putem lua măsuri pe care să le anulăm în câteva ore.

Asta deși premierul Ludovic Orban a anunțat deja care sunt măsurile și că acestea vor fi în vigoare 14 zile.

Duminică, autoritățile au anunțat că în Capitală coeficientul infectărilor cu noul coronavirus cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este de 3,02, ceea ce ar impune măsuri speciale. În acest sens, ar fi trebuit convocat Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Însă Cojanu a declarat că nu va face acest lucru duminică, ci abia luni, pentru că nu s-a depășit rata așa mult.

Autoritățile au anunțat, duminică, 3.920 de cazuri noi de COVID, depistate după procesarea a 19.507 de teste

Dintre acestea, în Capitală s-au înregistrat 770 de cazuri noi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇