Reacţia lui Orban după ce prefectul Capitalei nu știa, la 10 ore de la bilanț, câte cazuri noi de Covid sunt în București, pentru că a fost la shopping

Reacţia lui Orban după ce prefectul Capitalei nu știa, la 10 ore de la bilanț, câte cazuri noi de Covid sunt în București, pentru că a fost la shopping

Premierul Ludovic Orban susţine că nu a auzit declarațiile prefectului Capitalei, care a spus duminică seara că nu știe câte cazuri noi de infectare cu COVID sunt în București, pentru că era la cumpărături, și că va afla aceste date abia azi.

Orban a precizat însă că se face o evaluare a tuturor prefecților, iar când aceasta va fi finalizată o va anunța.

”Prefectul Capitalei a convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență la nivelul municipiului București pentru astăzi la ora 15. Este important ca acest comitet să dispună toate măsurile și planul de implementare a măsurilor care sunt stabilite în lege și în hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă.

ADVERTISING

Nu am urmărit declaraţiile domnului prefect, dar noi facem o evaluare a fiecărui prefect. Când vom avea o decizie de comunicat, o vom comunica. (…) Nu știu ce declarații au fost, eu am comunicat cu prefectul și mi-a spus că la 15:00 va fi sedință”, a declarat Orban.

Cojanu nu știa câte cazuri sunt în București pentru era la cumpărături

Duminică seara, la ora 22:30, la aproape 10 ore de la comunicarea bilanțului transmis de Grupul de Comunicare Strategică, prefectul Capitalei nu știa câte cazuri noi sunt înregistrate în București.

ADVERTISING

El a precizat că în momentul în care au fost comunicate datele se afla la cumpărături și a aflat de la ISU doar rata de infectare la 14 zile.

Așa este, nu am avut numărul de îmbolnăviri, eu eram la cumpărături. Am fost înștiințat de domnul colonel Precup, de la ISU, că este 3.02 și că trebuie să ne vedem la Prefectură. M-am prezentat. Colega dumneavoastră a precizat că sunt mai mult de 500 de infectări.

ADVERTISING

Ei, eu nu știam acest lucru, singurul lucru pe care îl știam era numărul total de infectări pe ultimele 14 zile. Eu nu primisem buletinul, la ora la care am fost informat de acest lucru. La noi se trimite pe email. Eu le primesc de la DSP, nu din alte surse”, a spus Cojanu, duminică seara la Digi24.

Prefectul a încercat să se scuze, afirmând că se mai „bâlbâie” în comunicarea publică pentru că este permanent „în tensiune”.

Totodată, el a spus că instituția pe care o conduce nu se ocupă doar de Covid și are de rezolvat și alegerile, programul ”Cornul și laptele”, precum și inundațiile.

”Toată lumea își închipuie că Prefectura se ocupă numai de COVID. Acuma avem și Biroul Electoral peste noi, avem și programul ”Cornul și laptele”, avem și inundații”, a spus Cojanu.

De precizat este că în ultimele zile Bucureștiul a fost ferit de ploi. Ultimele precipitații s-au înregistrat marți și în noaptea de sâmbătă spre duminică, dar nu în cantități mari astfel încât să se producă inundații.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇