Uzina Dacia îşi întrerupe din nou activitatea, din cauza crizei componentelor electronice

Uzina Dacia îşi întrerupe din nou activitatea, din cauza crizei componentelor electronice

Aproximativ 11.000 de salariaţi ai uzinei Dacia din judeţul Argeş vor rămâne acasă, vineri, în condiţiile în care fabrica este nevoită să întrerupă activitatea pe fondul crizei componentelor electronice care afectează întreaga industrie de profil, la nivel mondial.

Luni şi marţi la Dacia nu s-a lucrat, din aceleaşi motive.

Liderul sindicatului din uzina de automobile, Viorel Ungureanu, a declarat pentru News.ro că afectaţi de decizie sunt aproape 11.000 de salariaţi, reprezentând 90% din totalul angajaţilor uzinei.

ADVERTISING

Aceştia vor fi plătiţi pentru perioada nelucrată efectiv cu 85% din salariu, conform Contractului Colectiv de Muncă. Vineri, în uzină se vor desfăşura în principal activităţi de mententanţă, logistică, recepţie piese.

„Este o situaţie de incertitudine, care nu poate fi prevăzută. Lipsesc piese electronice, calculatoare, casetofoane, ceea ce noi numim, la modul general, componente electronice”, a declarat Viorel Ungureanu.

De la începutul anului, uzina de la Mioveni s-a aflat în mai multe rânduri în situaţia în care a fost nevoită să întrerupă activitatea din cauza lipsei pieselor electronice.

ADVERTISING

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇