Vrei să atingi un șarpe sau să vezi Muzeul de Parazitologie? O poți face de Ziua Interacțiunii Om-Animal

Vrei să atingi un șarpe sau să vezi Muzeul de Parazitologie? O poți face de Ziua Interacțiunii Om-Animal

La doi ani de la ultima ediție în aer liber, Ziua Interacțiunii Om-Animal (ZIOA) va fi sărbătorită la Cluj chiar de Ziua Internațională a Copilului, pe 1 iunie.

Această ediţie va fi cea de-a 21-a, outdoor și se va desfășura, între orele 10.00 – 16.00, în campusul Universităţii de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV).

Este un eveniment orientat spre comunitate, având ca scop implicarea studenților în promovarea cunoștintelor și atitudinilor optime față de animale, cum ar fi: valorile terapeutice ale prezenței animalelor, deținerea responsabilă a animalelor de companie, managementul riscului zoonotic, prevenția abandonului și cruzimii față de animale și respectul față natură în general, prin interacțiuni directe cu organizații de profil și specialiști din mediul academic, după cum spun organizatorii.

ADVERTISING

”Din 2013, ZIOA oferă posibilitatea tuturor celor interesați să interacționeze cu diverse animale și, mai ales, să înțeleagă ce înseamnă o interacțiune responsabilă și benefică bilateral omului și animalelor.

Cea mai mare bucurie este, evident, de partea copiilor care au posibilitatea, poate pentru prima oară în viața lor, să atingă un șarpe, să cunoască diversitatea păsărilor ce trăiesc în mediul urban, să asiste la o demonstrație de dresaj sau să călărească. Sau, de ce nu?, să adopte un cățel.

Pentru cei mai curioși copii, USAMV vine și cu posibilitatea vizitării a două muzee inedite: cel de Parazitologie și cel de Anatomie Comparată. Iar în completare, câte o vizită la Acvariul universității și la Grădina Agro-Botanică”, a explicat prof. dr. Andrei Mihalca, din partea USAMV Cluj-Napoca.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La această ediție vor participa instituții și ONG-uri din domeniul interacțiunilor pozitive om-animal, în mod particular cele deschise spre oferire de voluntariat, oportunități de practică și angajare a viitorilor absolvenți.

”Această ediție a ZIOA este inedită prin dubla bucurie pe care o aduce: prima este revederea în aer liber, în campusul USAMV, nu online, cu participanții care susțin prin activitățile lor interacțiunile pozitive și responsabile om-animal, iar a doua este promovarea în premieră a programului de masterat Ethology & Human-Animal Interactions, din cadrul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii (USAMV Cluj-Napoca), care va avea prima sesiune de admitere în 2021”, a precizat și conf. dr. Alina Rusu, din partea Facultății de Psihologie și Științe ale Educației (UBB).

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇