Van Gogh, câinele fără o ureche, și-a găsit o casă, grație talentului său de a picta. Acum ajută alți câini fără stăpân (Video)

Van Gogh, câinele fără o ureche, și-a găsit o casă, grație talentului său de a picta. Acum ajută alți câini fără stăpân (Video)

Îl cheamă Van Gogh și, ușor de intuit, nu are o ureche și e talentat la pictat. Dar n-a știut întotdeauna de talentul său.

Salvat după ani de lupte în ring, boxerul de 7 ani și-a găsit latura sensibilă, iar aceasta i-a adus celebritatea și un stăpân.

Îngrijitorii săi de la un adăpost din Connecticut, Happily Furever After, încercaseră în zadar să-i găsească un stăpân, dar nimeni nu părea să-l vrea. Și atunci au încercat să-i găsească talentele. S-a dovedit că acuarelele erau feblețea lui.

Odată pus pe treabă, Van Gogh nu s-a mai oprit, scrie The Guardian. E adevărat, totul e posibil grație untului de arahide cu care sunt învelite pânzele deja împroșcate cu culoare. Dar Van Gogh linge cu râvnă, iar ce rezultă sunt adevărate opere de artă.

ADVERTISING

Pasiunea lui pentru pictat i-a adus un săpân, iar acum Van Gogh pictează pentru a-și ajuta prietenii blănoși de la adăpost să-și găsească, la rândul lor, familii. O nouă expoziție cu lucrările sale va fi organizată luna viitoare și toată lumea așteaptă cu sufletul la gură să vadă la câte inimi va atrage Van Gogh și câți vor merge mai departe, înfiindu-i unul dintre prieteni.

Talentul și iubirea față de untul de arahide i-au schimbat lui Van Gogh viața. Adus în vară de la un alt adăpost din North Carolina, câinele fusese găsit plin de sânge, traumatizat și abandonat într-o canalizare. Urechea nu a mai putut fi salvată.

ADVERTISING

Prima lui expoziție nu a fost un succes, dar îndată ce lucrările sale au fost plasate online pentru vânzare, alături de un clip devenit viral între timp, norocul i s-a schimbat. Operele sale au început să se vândă ca pâinea caldă, iar Van Gogh a început chiar să primească comenzi. Până în prezent, Van Gogh are în palmares nu mai puțin de 140 de lucrări.

Jessica Starowitz este cea care nu a putut rămâne indiferentă văzându-l. L-a luat acasă și a promis că-i va cultiva latura artistică. E și păcat ca un astfel de talent să se piardă. Iar spre deosebire de adevăratul Van Gogh, devenit celebru după moarte, boxerul e deja o vedetă și primește recompensa pentru talentul său din timpul vieții sale, sub formă de atenții culinare și jucării.

@nowthis

Van Gogh has lived with a foster family for months since first coming to @Happily Furever After Rescue — so the rescue held an art gallery full of pieces by Van Gogh himself to try and find him his fur-ever family 🎨🐶#rescue #dog #pup

♬ Soft And Soothing Background Music - u2m_studio

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇