Câinele din Ucraina care şi-a așteptat stăpânii, timp de 4 luni, în casa distrusă de ruși (Video)

Câinele din Ucraina care şi-a așteptat stăpânii, timp de 4 luni, în casa distrusă de ruși (Video)

O familie din Ucraina care și-a părăsit casa de teama bombardamentelor s-a întors după patru luni și și-a regăsit câinele abandonat.

În martie, când a plecat din Hostomel, fugind din calea rușilor, Katerina Titova a trebuit să ia o decizie dureroasă. Cu un copil mic de mână pe care trebuia să-l apere de bombardamente, femeia de 39 de ani a trebuit să-și abandoneze câinele, Belîi, un husky siberian de 9 ani, la care ținea foarte mult.

Patru luni mai târziu, când s-a întors în orașul din nordul Ucrainei, familia a avut o surpriză de proporții: casa fusese distrusă și jefuită de ruși, dar câinele lor credincios se afla acolo, teafăr și nevătămat, relatează The Sun.

ADVERTISING

Reîntâlnirea acestei familii cu câinele este una dintre puținele vești bune în localitatea din regiunea Kiev devastată de război. Hostomel a fost ținta primului val de asalt al trupelor ruse, care la începutul invaziei au atacat aeroportul strategic de aici.

Katerina Titova a spus că e incredibil că Belîi a supraviețuit bombardamentelor, căutând hrană printre dărâmături: "Eram îngroziți că vom fi țintiți de Rusia și căutam cu disperare să plecăm, așa că a trebuit să luăm decizia dureroasă de a-l părăsi pe Belîi. E un miracol că a supraviețuit fără noi. Ne aștepta răbdător, de parcă ne dusesem la cumpărături, nu că am plecat cu lunile ca să scăpăm cu viață."

Family who fled Russians return home 4 months later to find loyal dog waiting for them

"Am plâns când am văzut ce a mai rămas din orașul nostru. Însă faptul că Belîi trăiește e un dar, ceva pozitiv de care să ne agățăm, în timp ce încercăm să ne reconstruim viețile zdruncinate", a adăugat femeia, care înainte de război producea bijuterii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Casa familiei a fost distrusă de ruși. Pereții sunt plini de găuri provocate de gloanțe, iar farfuriile și obiectele din casă au fost trântite pe podea de soldații ruși, care le-au jefuit locuința. În alte părți ale orașului, distrugerile sunt și mai mari - multe case au ars și au fost transformate în ruine, pe străzi sunt tancuri abandonate.

Totul arată că oamenii au fugit la timp. "E bine să fiu înapoi aici, dar încă mi-e frică. Casa vecinilor a ars complet. A noastră era în picioare, dar avea nevoie de uși și ferestre noi și de un acoperiș", a spus Titova. "Hostomel e în ruine. Nu avem magazine, cafenele, bănci, farmacii sau oficii poștale. Parcul e distrus. Mai e doar o piață în care se vând alimente și lapte", a adăugat ea.

ADVERTISING

"Întotdeauna am vrut să ne întoarcem. E casa noastră. Războiul e departe de a se încheia, Putin ucide ucraineni nevinovați. Dar vom învinge", a mai spus Titova, în timp ce își îmbrățișa câinele fericit și îi oferea un biscuit.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇