USR PLUS vrea să îl lase pe primarul Băluţă cu mai puține bulevarde în administrare

USR PLUS vrea să îl lase pe primarul Băluţă cu mai puține bulevarde în administrare

USR PLUS a depus un proiect de hotărâre care prevede retragerea dreptului de administrare asupra mai multor bulevarde de la Consiliul Local al Sectorului 4.

Acesta a fost depus de consilierul municipal Valentin Necula.

Proiectul propune Consiliului General (CGMB), conform unui comunicat remis luni SpotMedia.ro, retragerea dreptului de administrare pentru mai multe artere din Capitală, drept care fusese acordat în 2017 Consiliului Local Sector 4.

Conform sursei citate, inițiativa este necesară ”ca urmare a constatării nerespectării prevederilor HCGMB 148/2017, prin care acest drept de administrare fusese acordat către administrația locală din Sectorul 4”.

ADVERTISING

”În 2020 a fost inițiat de către primarul Sectorului 4 și adoptat de Consiliul Local un proiect care vizează investiții pentru realizarea unor pasarele pietonale pe deasupra bulevardului Tineretului. În 2017. însă, atunci când a încredințat dreptul de administrare a acestui bulevard către Consiliul Local Sector 4, CGMB a definit foarte clar și scopul acestui demers: construirea/reamenajarea de parcaje.

Faptul că acum, în ciuda protestelor vehemente ale comunității, primarul Sectorului 4 insistă să realizeze investiții care exced scopului pentru care a primit în administrare acest bulevard m-a determinat să inițiez proiectul de hotărâre care prevede retragerea acestui drept”, a declarat consilierul general Valentin Necula, citat în comunicat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Necula mai precizează că a sesizat și Prefectura Capitalei pentru ”aspectele de legalitate”.

”(...) grupul consilierilor generali USRPLUS are serioase dubii cu privire la oportunitatea acestei investiții și considerăm că în viziunea administrației Băluță este prioritar traficul auto în detrimentul celui pietonal. Cu o asemenea abordare nu putem fi de acord, atata timp cât există alternative ca semaforizarea inteligentă”, conchide consilierul.

Am depus, în numele grupului de consilieri USRPLUS, un proiect de hotărâre prin care propun Consiliului General...

Posted by Valentin Necula on Monday, March 22, 2021

Citește articolele momentului pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇