Orban: Dacă în coaliție se stabilește să se acorde transport gratuit limitat pentru studenți, voi vota amendamentul

Orban: Dacă în coaliție se stabilește să se acorde transport gratuit limitat pentru studenți, voi vota amendamentul

Deputatul PNL Florin Roman a depus un amendament la ordonanța privind măsurile fiscal-bugetare pentru acest an, care prevede 24 de călătorii pe an gratuite pentru studenți.

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a declarat că amendamentul a fost depus fără semnătura lui, dar dacă în coaliția de guvernare se decide adoptarea sa, îl va vota și el.

”Eu voi face ce se stabileste în coaliție. După cum știți, Florin Roman a depus amendamentul fără semnătura mea. Dar daca se decide în coaliție să fie votat, voi face ce decide coalitia”, a declarat Ludovic Orban, de la sediul PNL.

ADVERTISING

În urmă cu aproape 3 săptămâni, premierul Florin Cîţu a anunţat că studenţii nu vor mai beneficia de călătorii gratuite pe calea ferată, ci de o reducere de 50%.

„Un alt subiect care a fost dezbătut, (…) acea gratuitate introdusă de PSD în 2017 pentru transportul pe calea ferată pentru studenţi. Se modifică şi se revine la 50%. Eu nu văd aici un capăt de ţară şi m-am uitat şi la ce se întâmplă în restul Europei”, a declarat Cîţu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ulterior, Florin Roman a anunțat că depune un amendament la ordonanța austerității, potrivit căruia să fie decontate 24 de călătorii pe an pentru studenți.

”Am pregătit un amendament prin care practic vom amenda ordonanța Guvernului care prevede reducerea cu 50%.

ADVERTISING

Amendamentul propus menține gratuitatea, însă limitează numărul călătoriilor. Propunerea noastră este ca studenții să beneficieze de 24 de călătorii gratuite, practic 2 călătorii pe lună pentru a se deplasa către unitatea de învățământ”, a declarat Florin Roman.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇