Protest al studenților și elevilor în fața Guvernului: Ursuleț de catifea, ce se dă nu se mai ia (Galerie foto&Video)

Protest al studenților și elevilor în fața Guvernului: Ursuleț de catifea, ce se dă nu se mai ia (Galerie foto&Video)

Mai mulți elevi și studenți protestează, joi dimineață, în fața Guvernului.

Motivul nemulțumirii acestora este decizia autorităților de a elimina gratuitățile de care beneficiază studenţii la transportul feroviar și problema transportului elevilor.

Elevii contestă eliminarea gratuității pe mijloacele de transport pentru elevi, conform unui proiect de OUG aflat miercuri în primă lectură pe masa Executivului.

Aceștia au venit cu bannere si pancarte cu diverse mesaje. Pe o pancartă scrie „Ursuleț de catifea, ce se dă nu se mai ia!”.

ADVERTISING

Pe alta este desenat un microbuz școlar și scrie: „Vrem transport”. Pe un banner adus de tineri în Piața Victoriei scrie: „Ne cunoaștem drepturile și luptăm pentru ele”.

"Fără transport avem viitorul mort", "Domnul Cițu nu întelege. Cu elevii nu îi merge" și "Domnul Cîțu să ne vada, facem orele în stradă", strigă elevii.

Suntem live de la protestul împotriva tăierii gratuității pentru transportul elevilor! Q

Posted by Asociația Elevilor din Constanța on Wednesday, February 10, 2021

"În aceste momente, suntem în fața Guvernului României, alături de colegii noștri de la ANOSR, pentru a aduce în atenția publică problematica subfinanțării educației, care va avea repercusiuni precum înlăturarea gratuității transportului pentru studenți și elevi.

ADVERTISING

Este necesar să conștientizăm cu toții importanța investițiilor în sectorul de învățământ, care sunt, fără doar și poate, pași elementari în dezvoltarea României", este mesajul transmis pe pagina de Facebook a Consiliului Național al Elevilor.

guvern-1
Foto: Facebook/Consiliul Național al Elevilor

Înainte de a merge în fața Guvernului, Asociația Elevilor din Constanța a postat pe Facebook câteva fotografii realizate în Gara de Nord din București.

1-7
2-4
3-2
4-2

Amintim că premierul Florin Cîțu a informat că studenţii vor beneficia de o reducere de 50% pentru călătoriile pe calea ferată. „Eu nu văd aici un capăt de ţară şi m-am uitat şi la ce se întâmplă în restul Europei”, a declarat Cîţu.

ADVERTISING

Cu câteva ore în urmă, Ludovic Orban spusese că va fi menţinută gratuitatea transportului pentru studenţi, însă doar pe ruta dintre localitatea de domiciliu şi cea în care îşi efectuează studiile.

De asemenea, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis recent că nu se elimină transportul gratuit pentru elevi.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇