Studenții protestează iar, în mijlocul ninsorii de afară: Urma stația Viitor, dar ne-ați luat biletul! (Foto)

Studenții protestează iar, în mijlocul ninsorii de afară: Urma stația Viitor, dar ne-ați luat biletul! (Foto)

Zeci de studenți protestează, vineri, la Gara de Nord din Capitală, nemulțumiți de faptul că Guvernul elimină gratuitatea de care beneficiau la transportul feroviar.

Unul dintre studenți a declarat, la Antena 3, că protestează față de faptul că „există o degringoladă totală. Am auzit ceva de la Ministerul Transporturilor, ceva de la premier, ceva de la președintele Camerei Deputaților. La momentul de față se dorește tăierea bugetului ca să fie 50%. Ne nemulțumește. Este o decizie politică a Guvernului pentru că nu dorește să existe această gratuitate”.

ADVERTISING

Tânărul s-a plâns și de modul în care Guvernul discută cu reprezentanții studenților.

„Modul în care Guvernul înțelege să ne consulte este lipsit de transparență. De marți, dialogul a fost cvasi-inexistent. E foarte simplu. Vrem să existe o justificiare reală a modului în care Guvernul alege să facă alegeri publice. Vrem să stăm la masa dialogului să vedem cum justifică Guvernul aceste măsuri”, a spus el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Tinerii au venit cu pancarte pe care sunt transmise diverse mesaje:

  • “Studenții merită mai mult”,
  • „Schimbați aspectele negative, nu pe cele pozitive”,
  • „Transportul nu e de plimbare. Vrem la cursuri, nu la mare”,
  • „Fără loc în vagon, condamnați la abandon”,
  • „Urma stația Viitor, dar ne-ați luat biletul”.

Amintim că premierul Florin Cîțu a informat, miercuri, că studenţii vor beneficia de o reducere de 50% pentru călătoriile pe calea ferată, la câteva ore după ce Ludovic Orban spusese că va fi menţinută gratuitatea transportului pentru studenţi, însă doar pe ruta dintre localitatea de domiciliu şi cea în care îşi efectuează studiile.

ADVERTISING

Proiectul de buget publicat joi seara conţine precizarea că studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri şi naval.

1-10
Foto: captură Antena 3
2-8
Foto: captură Antena 3
3-3
Foto: captură Antena 3

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇