Fotografia zilei: Cea mai pură formă de frumusețe

Fotografia zilei: Cea mai pură formă de frumusețe

”Ea e Marzieh, una dintre cele mai puternice femei pe care le-am întâlnit”. Așa își începe povestea fotografa românca Mihaela Noroc, care prezintă o fotografie a unei femei din Iran ce a trecut printr-o experiență îngrozitoare.

În urmă cu 6 ani, Marzieh conducea în orașul Isfahan. Doi bărbați pe motocicletă s-au apropiat de vehicul și unul dintre ei i-a aruncat cu acid pe față.

Agresorii au fugit și poliția nu i-a prins niciodată, asta deși pe străzile respective erau montate camere de supraveghere. Și este doar unul din mai multe cazuri similare ce s-au întâmplat tot în Isfahan, în același an.

ADVERTISING

Toate aceste acțiuni înfiorătoare au fost îndreptate împotriva femeilor care adoptaseră o ținută mai puțin conservatoare. Și în niciunul dintre incidente agresorii nu au fost prinși, ceea ce a dus la speculații că în spate s-ar afla și autorități care vor să descurajeze femeile să își exprime feminitatea așa cum consideră. Atât autoritățile locale, cât și cele naționale au negat mereu orice implicare.

marzieh-femeie-iran-arsa-acid-fotografii-mihaela-n
Foto: Mihaela Noroc/The Atlas of Beauty

Libertate pentru femei și reguli stricte pentru vânzarea de acid

Mihaela Noroc spune că a fotografiat-o pe femeie în urmă cu mai mulți ani, dar că acum Marzieh e de acord să-și împărtășască povestea cu întreaga lume, pentru a atrage atenția asupra acestor atrocități și a cere o reglementare mult mai strictă a vânzării de acid.

ADVERTISING

”Deși a început să plângă când a rememorat ce i s-a întâmplat în acea zi oribilă, a vrut să-mi spună până la capăt povestea. Apoi, a zâmbit din nou. Era zâmbetul unei femei puternice, care a găsit în ea forța și curajul să depășească suferința și să lupte pentru cauza ei în fiecare zi, ca nicio altă femeie să nu mai treacă prin așa ceva.

Dragă Marzieh, femeile incredibile ca tine sunt motivul pentru care fac acest proiect. Îți mulțumesc din suflet că mi-ai arătat cea mai pură formă de frumusețe”, a scris fotografa româncă.

ADVERTISING

The Atlas of Beauty (Atlasul Frumuseții - n.red.) este un proiect al fotografei Mihaela Noroc prin care românca prezintă, prin portrete de femei, diversitatea lumii în care trăim.

Ea călătorește cu rucsacul în spate prin lume. Până acum a vizitat peste 50 de țări. Pagina de Facebook The Atlas of Beauty este urmărită de peste un milion de oameni din întreaga lume.

https://www.facebook.com/MihaelaNorocPhoto/posts/4357533364288024

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇