Fotografia unei adolescente afgane s-a viralizat pe Internet după ce i-a ucis pe doi dintre talibanii care i-au omorât părinţii

Fotografia unei adolescente afgane s-a viralizat pe Internet după ce i-a ucis pe doi dintre talibanii care i-au omorât părinţii

O adolescentă afgană a ucis doi talibani şi a rănit mai mulţi alţii, pentru a-şi răzbuna părinţii pe care insurgenţii tocmai îi uciseseră în faţa casei lor, din cauză că susţin Guvernul, au anunţat oficiali locali, citați de AFP.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, după ce insurgenţii au pătruns în domiciliul lui Qamar Gul, adolescenta al cărei tată era liderul satului din provincia Ghor (centru).

Talibanii îl căutau pe tatăl tinerei deoarece susţinea Guvernul, a declarat pentru AFP şeful poliţiei locale, Habiburahman Malekzada.

Ei l-au târât afară din casă, iar după ce soţia acestuia a opus rezistenţă, talibanii au împuşcat cuplul în faţa casei, potrivit şefului poliţiei.

"Qamar Gul, care se afla în casă, a luat atunci o mitralieră care aparţine familiei. Ea a ucis doi dintre talibanii care i-au omorât părinţii şi a rănit mai mulţi alţii”, a spus el.

Adolescenta are între 14 şi 16 ani, declară diverşi oficiali. Este un lucru obişnuit ca afganii să nu-şi cunoască vârsta exactă.

Alţi membri talibani au venit ulterior să atace casa, însă săteni şi membri ai unor miliţii proguvernamentale i-au respins în urma unui atac armat.

Adolescenta şi fratele său mai mic au fost conduşi de forţele afgane de securitate într-un loc sigur, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei, Mohamed Aref Aber.

După incident, reţelele de socializare au fost ”inundate” de comentarii care salută fapta ”eroică” a tinerei. O fotografie a adolescentei, care poartă vălul islamic, cu o mitralieră pe genunchi, a devenit virală pe Internet.

https://www.facebook.com/ftheloridapost/posts/155962529402352?__xts__%5B0%5D=68.ARBzJ4Ky0JYk1LMJNDoicPJQCs-iofpzG6lgVx4YkxXDZhYSZOs6R1K-jW0Xws2rF-EKzh28eM94At111M3BeVIQmVxA2fTF11Hty7ie19IZdteuUUyR_-8IRwTi5C27bsDCseeetKdx-kcsa0Obud1wVINyzLyFye9E4hSrJZKEgt0fQySc2WYIGknb0kEQ1JIYLf-z_2BnsERpAewgrLmS4ao77K77QwTWfAJUCiUTNYVNylDRIN-SboFz8i4S2ob-Ae58mSn9tegu4i-_7WTTieLAnWtDtvzYUwQy0reX-g4xTmNqcQDtzd9RNbi8epWLh6jtICJG7c3l8BHlSYw&__tn__=-R

”Jos pălăria în faţa curajului său. Bine a făcut” a declarat Najiba Rahmi pe Facebook. ”Puterea unei fete afgane”, a scris Fazila Alizada într-un masaj postat pe Facebook.

Talibanii ucid cu regularitate săteni pe care-i suspectează de faptul că sunt informatori ai Guvernului sau forţelor de securitate.

În ultimele luni, ei şi-au intensificat atacurile vizând forţe de securitate, în pofida faptului că au acceptat să lanseze negocieri de pace cu Kabulul.

Citește si: Rusia ar fi plătit prime talibanilor să ucidă militari occidentali în Afganistan UPDATE Moscova dezminte