Două surori şi trei câini reîmpăduresc zonele mistuite de incendii din Chile

Două surori şi trei câini reîmpăduresc zonele mistuite de incendii din Chile

Surorile Francisca şi Constanza Torres au găsit o metodă pe cât de ingenioasă, pe atât de plăcută de a ajuta la reîmpădurirea zonelelor devastate de incendii din Chile.

Practic, tinerele nu fac decât să îşi scoată cei trei câini la plimbare pe terenurile ocupate acum câţiva ani de păduri, acoperite în prezent de cenuşă, nu înainte de a-i echipa cu rucsacuri umplute cu seminţe de plante specifice regiunii, se arată într-un reportaj BBC.

În mijlocul naturii, câinii fac ceea ce te aştepţi să facă – aleargă în voie, împrăştiind seminţele prin găurile cu care au fost prevăzute rucsacurile.

ADVERTISING

Cele două surori din Talca au început proiectul în urmă cu trei ani, după unul dintre cele mai violente incendii de vegetaţie din istoria Chile. Se ocupă de el în timpul liber şi cumpără seminţele din banii lor. Câinii pot parcurge distanţe de până la 30 de kilometri într-o zi, descărcând până la 10 kilograme de seminţe. Sunt răsplătiţi cu multe gustări, cu apă şi cu dragoste, spun surorile Torres.

„Trăim aici de mulţi ani şi era foarte diferit atunci când eram mici. Era multă pădure, iar acum puteţi vedea că nu a mai rămas nimic. Erau o mulţime de animale, dar acum nu mai poate fi văzută decât cenuşa asta”, povestesc cele două.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Francisca şi Constanza nu se aşteaptă ca cei trei câini să refacă în întregime pădurile mistuite de foc, dar prin proiectul lor fac mai mult decât să împrăştie seminţe: îi inspiră în acelaşi timp şi pe alţii. Astfel, iniţiativa lor a atras atenţia dincolo de graniţele ţării, fiind contactate de autorităţi din California şi Australia.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, surorile spun că vor continua proiectul şi că vor încerca să acopere suprafeţe mai vaste.

Citește și:

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇