Emil Boc spune cât va costa metroul din Cluj și cât va dura construcția. Comparație cu magistrala din Drumul Taberei

Emil Boc spune cât va costa metroul din Cluj și cât va dura construcția. Comparație cu magistrala din Drumul Taberei

Primarul din Cluj Napoca, Emil Boc, a anunțat că studiul de prefezabilitate pentru proiectul metroului din oraș a fost finalizat. Mai mult, edilul a spus și cât va costa proiectul.

Conform lui Emil Boc, magistrala de 14,4 kilometri va costa aproape un miliard de euro. Aceasta ar urma să fie construită în 11 ani, conform Adevărul.

Metroul va străbate o parte din Cluj, în primă fază, și va avea legătura cu Florești, comună cu 70.000-80.000 de locuitori.

„Studiul de prefezabilitate pentru metrou e gata, va urma să fie aprobat şi de comuna Floreşti şi înaintat Guvernului. Dezvoltarea zonei metropolitane este foarte importantă din punct de vedere al metroului şi trenului metropolitan.

ADVERTISING

Sunt 70.000 de maşini pe ruta Floreşti-Cluj în 24 de ore.Metroul va avea o lungime de 14,4 km, 14 staţii, iar costurile sunt de 986 de milioane de euro. Durata de implementare va fi de aproape 11 ani”, a spus Emil Boc. 

Comparație cu magistrala din Drumurul Taberei

Ca o comparație cu magistrala din Drumurul Taberei, cea din Capitală are o lungime de 7 kilometri și a costat 3,2 miliarde de lei. În aceste condiții, Adevărul notează că metroul din Cluj ar fi cu 15-20% mai ieftin decât magistrala din București.

Construcția magistralei din București, care are mai puțin de jumătate decât cea din Cluj, a durat nouă ani.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇