Magistrala de metrou Drumul Taberei se deschide astăzi, după 8 ani de la începerea lucrărilor. Participă și Iohannis

Magistrala de metrou Drumul Taberei se deschide astăzi, după 8 ani de la începerea lucrărilor. Participă și Iohannis

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a anunţat că magistrala Drumul Taberei va fi dată în circulaţie marţi.

„Suntem pregătiţi să dăm în circulaţie magistrala M5 Drumul Taberei – Eroilor în cursul zilei de 15 septembrie”, a afirmat Lucian Bode, în debutul şedinţei de Guvern de luni.

Premierul Ludovic Orban l-a întrebat pe Bode dacă sunt pregătirile făcute pentru M5 cu garnituri de tren şi personal, iar ministrul Transporturilor a replicat: „Categoric”.

„Bine, ne vedem la inaugurare. Asta e o veste bună, mai ales că speculau mulţi că nu suntem în stare să deschidem metroul”, a conchis Orban.

ADVERTISING

Marți dimineață Administrația Prezidențială a anunțat că și președintele Klaus Iohannis va participa la eveniment.

Duminică, premierul Ludovic Orban a declarat că a fost semnat procesul verbal pentru recepţia lucrărilor la metroul din Drumul Taberei și se fac ultimele pregătiri, astfel încât să poată fi dată în circulaţie magistrala M5.

„S-a semnat procesul verbal de recepţie. E unul care a fost extrem de complex pentru că sunt implicate foarte multe instituţii. La şedinţe au fost 96 de reprezentanţi. Au existat obiecţii, în primă fază a celor de la ISU. Au fost rezolvate toate aceste obiecţii.

ADVERTISING

Astăzi, mâine, se vor face toate celelalte pregătiri necesare, pregătirea garniturilor de tren, pregătirea sistemului POS astfel încât să putem da circulaţiei metroul din Drumul Taberei săptămâna care vine”, a spus Ludovic Orban, cu ocazia unei vizite făcute în judeţul Călăraşi.

ADVERTISING

Lucrările au început în urmă cu 8 ani și, în mod normal, jumătatea de magistrală M5 – care va avea 9 stații și un depou – trebuia să fie gata, cu o întârziere de 5 ani, în luna iunie 2020.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇