Clotilde Armand îi demite pe oamenii lui Daniel Tudorache din Primăria Sectorului 1. Cine sunt şi ce au făcut primii trei directori care au rămas fără scaun

Clotilde Armand îi demite pe oamenii lui Daniel Tudorache din Primăria Sectorului 1. Cine sunt şi ce au făcut primii trei directori care au rămas fără scaun

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că îi demite marți, 17 noiembrie, pe directorul Administrației Domeniului Public, dar și pe cei de la Poliția Locală și de la Direcția de Inventiţii din PS1.

”Aceste 3 direcții moștenite în forma actuală de la vechea administrație au creat un deficit de peste 700 milioane de lei în acest an și pun în dificultate bugetul local.

Incompetența, neglijența și achiziții publice suspecte nu mai au ce căuta în această instituție. Repet: am zero toleranță față de cei care au ales să fenteze legea și nu-și îndeplinesc atribuțiile”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Directorul Administrației Domeniului Public Sector 1, directorul Poliției Locale Sector 1 și directorul Direcției de...

Posted by Clotilde Armand on Tuesday, November 17, 2020

Cine este directorul demis al ADP Sector 1: DNA l-a cercetat pentru luare de mită

Potrivit site-ului ADP Sector 1, instituția nu are la acest moment director general. Cea mai înaltă funcție din această administrație este exercitată, la acest moment, de directorul general adjunct, Alin Vieru.

ADVERTISING

Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunța pe 12 martie 2018, într-un comunicat de presă, că îl cercetează pe Alin Vieru pentru luare de mită, după ce acesta ar fi pretins, prin intermediul unui subaltern, circa 1,8 milioane de lei de la o asociere de firme.

Iată, pe larg, ce transmitea la acel moment DNA:

”În perioada iunie-iulie 2017, inculpatul Vieru Alin, în calitatea menționată mai sus, prin intermediul subordonatului său Stoian Alin-Nicolae, inspector de specialitate în cadrul Serviciul Tehnic, a pretins de la reprezentantul unei asocieri de firme (martor în cauză) plata unui procentaj de 10% (în total 1.804.800 lei) din valoarea unui contract de prestări servicii în favoarea beneficiarului A.D.P. Sector 1.

Banii respectivi au fost pretinși de inculpat în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu ce vizau derularea în bune condiții a contractului respectiv.

ADVERTISING

Ulterior, în baza acestei înțelegeri, Stoian Alin-Nicolae a primit de la martor, pentru directorul general al A.D.P. Sector 1 București, sumele de 13.600 lei respectiv 6.800 lei, reprezentând mita „corespunzătoare” pentru lunile aprilie-iulie 2017, din care și-a însușit cea de-a doua tranșă.

Deoarece suma de 13.600 lei reprezenta doar cca. 1/5 din suma pretinsă lunar, inculpatul Vieru Alin i-a spus lui Stoian Alin-Nicolae să remită banii respectivi, fără nicio explicație, consilierului local Chirvasă Viorel-Daniel. (...)

Anterior, în aceeași cauză, procurorii anticorupție au încheiat cu Stoian Alin-Nicolae un acord de recunoaștere a vinovăției, în sarcina acestuia reținându-se săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.
În prezența apărătorului ales, Stoian Alin-Nicolae a declarat expres că recunoaște comiterea faptei (...)”, se arată în comunicatul DNA.

ADVERTISING

Totodată, Clotilde Armand a menționat, într-un material video postat pe Facebook că Alin Vieru se implicase și în scandalul electoral de la Sectorul 1, la momentul în care Daniel Tudorache anunțase că, brusc, numărătoarea arăta că s-au descoperit niște voturi în plus în favoarea sa.

Iată cum a folosit fostul primar al Sectorului 1 o instituție a primăriei și cum a încercat să modifice procesele verbale

Iată cum a folosit fostul primar al Sectorului 1 o instituție a primăriei și cum a încercat să modifice procesele verbale cu ajutorul angajaților de la Direcția de Salubrizare. Să fie foarte clar: Tudorache și toți cei care au participat la această tentativă o să răspundă în fața Justiției. #VăVedem

Posted by Clotilde Armand on Monday, September 28, 2020

Directorul Poliției Locale e de peste un deceniu în administrația de sector

Directorul Poliției Locale de la Sectorul 1 este, potrivit site-ului instituției, Ionuț Deaconu.

Director-Politia-Locala

Acesta menționează în CV-ul său că este de meserie agent de poliție și a lucrat în MAI în perioadă 1996 – 2006.

Ulterior, potrivit propriului CV, Deaconu a ocupat diverse funcții în cadrul administrației Sectorului 1.

Daniel Tudorache a încredințat Poliției Locale sarcina de a face cea mai mare parte a achizițiilor administrației pentru perioada de pandemie.

Așa că instituția a cheltuit sume uriașe de bani în ultimele 10 luni. Iar parte dintre firmele la care au ajuns banii sunt unele abonate la bani publici, după cum SpotMedia.ro v-a relatat deja pe larg.

Directorul de la Investiții și afacerile sale

Potrivit site-ului Primăriei Sectorului 1, directorul Direcției de Investiții este Cosmin Marius Fodoroiu.

director-directia-de-investitii

Despre acesta SpotMedia.ro va relatat anterior în contextul în care soția sa, Cristina Fodoriu, era asociată într-o firmă cu fostul city-manager de la Sectorul 6, Adrian Nicolae Vigheciu.

Tot atunci, Spotmedia.ro v-a mai transmis că Fodoroiu a fost și consilier local la Sectorul 1, dar și membru în consiliul de administrație al Ciclop SA, societate care face parte din acționariatul companiilor municipale înființate de Gabirela Firea.

Citește și:

Clotilde Armand mută sediul Biroului Electoral Sector 1: Fiecare cetăţean are acum posibilitatea să vadă ce se întâmplă şi unde ajunge votul lui

Averile și realizările noilor primari ai Capitalei (II): O franțuzoaică școlită pe 2 continente a luat Primăria Sectorului 1 de la un inginer care susține că n-a strâns niciun ban din muncă, în ultimii 30 de ani

A trecut o lună de când Daniel Tudorache a pierdut alegerile, dar e încă primar. Timp în care au fost achiziționate, fără licitație, bunuri și servicii de peste 700.000 de lei


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇