Reacția primarului Tudorache și a Poliției Locale, după ce Clotilde Armand a acuzat că a fost filată la ordinul edilului

Reacția primarului Tudorache și a Poliției Locale, după ce Clotilde Armand a acuzat că a fost filată la ordinul edilului

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, precum și Poliția Locală Sector 1, neagă acuzațiile aduse de Clotilde Armand, potrivit cărora a fost urmărită și filată la protestele din 2017 la ordinul actualului edil.

Tudorache spune că europarlamentarul USR PLUS, candidat la Primăria Sectorului 1 din București, lansează aceste afirmații pentru a-și face campanie electorală.

Ea nu știe ce să facă în campanie decât să facă plângeri. Ea atâta face. E normal să facă plângeri și organele abilitate pot demonstra dacă are sau nu dreptate. Eu vă spun că nu are. Poliția Locală trebuia să asigure ordinea la proteste, dar atât, nimic altceva. Polițiștii au stat în Piața Victoriei, nu au mers după oameni”, a declarat Tudorache, într-o intervenție video la Antena3.

ADVERTISING

Totodată, primarul Sectorului 1 spune că singurii abilitați să fileze persoane sunt cei din SRI și s-a arătat convins că aceștia o urmăresc pe Clotilde Armand, pentru că ”toată lumea crede că e agent străin”.

”Bine că nu își aduce aminte că acum 100 de ani s-a întâmplat ceva în Sectorul 1. Singurii care pot să o fileze sunt doar cei de la SRI, ei sunt singurii abilitați să o facă și sunt convins că o fac, pentru că toată lumea crede că este agent străin”, a adăugat primarul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat dacă are dovezi în acest sens, Daniel Tudorache a spus că nu.

Și Poliția Locală Sector 1 neagă

La rândul său, Poliția Locală Sector 1 dă asigurări că nu se ocupă de Poliție Politică și spune că la nivelul acesteia nu a existat și nu există nici un “serviciu secret” prin care să monitorizeze persoane.

”Vă asigur de faptul că Poliția Locală Sector 1 nu se ocupă de Poliție Politică și la nivelul acesteia nu a existat și nu există nici un “serviciu secret” prin care să monitorizăm/ interceptăm persoane, acest lucru putând fi dovedit în eventualitatea unui control din partea organelor abilitate, că la nivelul instituției nu există nici fizic, nici înregistrate în contabilitate echipamente de interceptat audio/video”, scrie Poliția Locală Sector 1 pe Facebook.

ADVERTISING

Totodată, directorul general al instituției spune că ”participarea la acțiunile de acest gen nu se fac din dispoziția primarului, ci în coordonare și cooperare cu instituțiile de apărare, respectiv Jandarmeria sau Poliția Română”.

Acuzațiile aduse de Clotilde Armand

Clotilde Armand, candidat la Primăria Sectorului 1 din București din partea USR PLUS, a depus marți o plângere la DNA împotriva primarului Daniel Tudorache (PSD) și a șefilor Poliției Locale.

Ea acuză că a fost urmărită și filată la protestele din 2017 și spune că ”aceste practici deprinse de la Securtatea comunistă nu trebuie tolerate”.

Am depus la DNA plângere împotriva primarului Sectoului 1 și împotriva șefilor poliției locale pentru că am fost urmărită și filată de Poliția Locală la protestele din 2017. Aceste practici deprinse de la Securitatea comunistă nu trebuie tolerate. Am încredere în Justiția română. La 30 de ani de când eroii Revoluției Române au murit strigând ”Libertate!” nu este acceptabil așa ceva”, scrie Clotilde Armand pe Facebook.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇